Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД ОТЧЕТЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ В АРДИНО
21 Септември 2011


Кметът на Община Ардино Ресми Мурад отчете пред ардинци изпълнението на своята управленска програма за мандат 2007 – 2011. Проявата се проведе на 20-ти септември в препълнения салон на читалище „Родопска искра” в Ардино. Ресми Мурад представи подробен анализ за дейността на всички отдели в общинската администрация.
Считам, че е демократично и коректно жителите на Ардино и общината да бъдат запознати още веднъж с поставените цели в платформата на общинската организация на Движението за права и свободи и дейностите които са реализирани през изтичащия мандат, каза градоначалникът.
Той сподели, че основните цели и приоритети, които е заложил в Програмата за управление през мандат 2007 - 2011 г., които са и пряко свързани с Плана за развитие на общината за периода до 2013 г. целят подобряване и укрепване на административния капацитет на общинската администрация за разширяване на услугите на гражданите и повишаване на тяхното качество. Въведена е система за предоставяне на публични услуги при спазване на принципите на законност, прозрачност и достъпност.
Ресми Мурад обобщи пред ардинци приходната и разходната част от бюджета на общината през всяка поотделна година. Приоритет в работата ми в следващия мандат ще бъде подобряване на подземната инфраструктура и разрешаване на проблемите във водния сектор. Ние сме общината с най-много проекти в тези сфери, каза още Ресми Мурад. Той изказа благодарност на администрацията, с която е работил досега.
От името на селските кметове управникът на с. Еньовче, Недко Узунов изказа благодарност към Ресми Мурад, че е решил една голяма част от проблемите и на малките населени места на територията на общината. Дългогодишният учител Селяхитдин Карабашев каза, че Ардино има един енергичен и млад ръководител, който трябва да получи възможност да се доразгърне. Той крачи уверено към своя втори мандат и ние трябва да го подкрепим, отбяляза Карабашев.
Общественикът Хасансабри Ахмедов припомни обещанието на Ресми Мурад отпреди 4 години, че ще бъде кмет на всички граждани от общината. Той е единственият кмет в историята на Ардино, който се отчита всяка година пред обществеността, добави той.
В своето изказване бившият шофьор Тахир Тахир сподели, че досега много кметове са минали през този град, но никой от тях не е допринесъл колкото настоящия кмет Ресми Мурад.

Прочитания: 873 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари