Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ В АРДИНО ПОЧЕТЕ СВОЯ ПАТРОН
29 Септември 2011

Днес учениците и учителите от Професионалната гимназия „Хр. Смирненски” в Ардино честваха патронния си празник –113 години от рождението на Христо Смирненски. Тържеството беше открито с кратък рецитал по творби на поета, изнесен от дванадесетокласниците. Слово за живота и творчеството на Христо Смирненски произнесе дългогодишната учителка по български език и литература Емилия Газенова. Директорът на гимназията Мехмед Гюлестанов поздрави всички по случай деня на патрона и им пожела винаги да носят в сърцата си почит и обич към поетичното наследство на Христо Смирненски.
Във връзка с патронния празник се проведоха спортни прояви. Организара се волейболен турнир между класовете, който бе спечелен от единадесетокласниците, с капитан Шенер Юмеров.
Училището е основано през 1962 г.и в края на тази учебна година ще чества своя половин вековен юбилей. Първоначално е Климатична гимназия за ученици от пети до единадесети клас. По-късно се преобразува в Оздравително професионално–техническо учебно заведение. От три години е професионална гимназия на финансиране чрез общинския бюджет. Тази учебна година започна с пет паралелки и 82 ученика.
Всяка година повече от половината випускници на гимназията постъпват във висши учебни заведения в страната по различни специалности.

Гюнер ШЮКРИ

Прочитания: 728 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари