Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД ОТКРИ НОВА КОМПЮТЪРНА ЗАЛА В МЛЕЧИНО
23 Март 2012

  [Още снимки]

Днес в ардинското село Млечино официално бе открита новата компютърна зала в библиотеката към читалище „Любен Каравелов 1950”. Трикольорната лента бе прерязана от кмета на община Ардино Ресми Мурад и председателя на читалищното настоятелство Гюлбюз Лютви. С това броят на библиотеките от община Ардино включени в програмата „Глобални библиотеки – България” вече са три, след селата Жълтуша и Горно Прахово.
На церемонията по официалното откриване присъстваха още Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино, общинският съветник Алпер Сами, кметът на селото Улви Юзеир, членове на читалището и местни жители.
Залата е оборудвана с четири компютъра, мултифункционално, принтиращо и копиращо устройсто, уеб камери и слушалки. Тя е създадена по програма „Глоб@лни библиотеки – България”. Идеята е библиотеката да даде възможност на своите читатели да получат достъп до глобалното информационно пространство. Тя ще предоставя безплатен достъп до интернет и ползване на компютрите.
Тържеството започна с мултимедийна презентация за дейността на читалището, представена от секретаря Невин Ахмед. С приветствие към присъстващите се обърнаха градоначалникът Ресми Мурад и кметът на Млечино Улви Юзеир.
Ресми Мурад подчерта, че проектът е реализиран в резултат на междуинституционалното сътрудничество на месттната власт, Министерството на културата и Програмата на ООН за развитие. Той съобщи и добрата новина, че бюджетът на читалището в Млечино за тази година е увеличен на 7 000 лева.
„Когато читалищното настоятелство, секретарят, местният кмет и общинското ръководство работят в синхрон това се забелязва и се стимулира. Надявам се, че новата придобивка ще помогне за комуникацията и Млечино ще бъде част от глобалния свят”, каза Ресми Мурад.
От своя страна Улви Юзеир заяви, че местните жители ще получат пакет от услуги – достъп до интернет и онлай връзка, обучение по компютърна грамотност, разработване и изпълнение на проекти в полза на местната общност и пространство за местни събития и инициативи. Той благодари на общинското ръководство за оказаната подкрепа и осигурените допълнителни средства на библиотеката по време на дейностите по проекта.
По стара българска традиция събралите се бяха посрещнати с питка и мед за здраве, а председателят на читалището Гюлбюз Лютви - лисна менче с вода за успех на програмата. След официалната част пред компютрите в залата застанаха най-нетърпеливите посетители.

Прочитания: 703 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари