Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ТЪРСЯТ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ СВЪРЗАНИ С ГРАНИЧНО ПРОПУСКАТЕЛНИТЕ ПУНКТОВЕ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ
07 Май 2007


С пълноправното членство на България в ЕС започнаха и проблемите с ГППове с Турция. С процедурите и бюрокрацията, която трябва да се осъществи на място по ГППове започнаха да се образуват огромни опашки. Покрай притеснените ни сънародници, закъсненията по пунктовете създават затруднения и на търговоските превозни средства.

Съюза на Палатите и Борсите в Турция СПБТ продължава да търси варианти за решаване на проблемите с България свързани с визите и преминаването на ТИРовете за след 01 май 2007 година.

В осъществената последна среща в централата на СПБТ се срещнаха посланикът на България в Анкара Бранимир Младенов и председателят на съюза Рифат Хисърджъклъоглу. Хисарджъклъоглу призова г-н Младенов да се намеси с цел решаване на проблемите свързани с визите.

Хисарджъклъоглу обясни, че турските бизнесмени имат затрудненията с получаването на визи за България. Турските бизнесмени предлагат една препоръка от СПБТ да е достатъчна вместо поканата, която се изисква. Освен това продължават срещите в държавния и в частния сектор насочени към облекчаване на начинът за преминаване свързан с документацията на тировете между България и Турция. Въпреки това все още страните не са стигнали до съгласие относно процедурите, които ще се въведат от 1 май 2007 година.

След срещата с председателя на СПБТ, Младенов заяви, че има визови улеснения за турските бизнесмени, които имат постоянни и сериозни взаимоотношения с България и, че препоръките на СПБТ са от голямо значение. Младенов подчерта, че ще отнесе проблемите и решенията свързани с този въпрос до съответните институции.

www.kircaalihaber.com

Прочитания: 1106 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари