Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
Ладата с по-голям налог от мерцедес
08 Май 2007


Данъците за колите в ЕС ще се определят според отделяните вредни газове. Така налозите за стар москвич ще са по-високи отколкото за нов мерцедес. Това ще обсъдят днес на неформален обяд министрите на финансите на Общността. В Брюксел се провежда заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) с участието на министъра на финансите Пламен Орешарски.
Идеята е в страните от ЕС да има два данъка за автомобилите - за движение и за регистрация. И двата налога ще трябва да се определят според грамовете въглероден двуокис, които се отделят на един километър пробег. Сега у нас се плаща пътен данък, а при регистрация на автомобила се внася екотакса и определена сума за нови номера на колата. Но всичките налози у нас зависят от възрастта на колата и мощността й, а не от газовете, които отделя. Идеята на експертите от ЕС е с данъците да се стимулира покупката на коли с екологично по-добри двигатели. Новите правила се очаква да се въведат с директива на ЕС. Още до края на 2008 г. поне 25% от данъка за колата трябва да зависи и от вредните газове, които отделя. Министрите обсъждат и отпадане на двойното облагане при препродажба на коли. Сега при всяка препродажба се плаща такса за регистрация. Идеята е при препродажба на колата част от плетените пари за регистрация от предишния собственик да му се връщат.
Проблемите със застаряване на населението в ЕС също се обсъждат от ЕКОФИН. Ще се стимулира даването на повече пари за доброволно пенсионно осигуряване.

Стефан Кючуков

Прочитания: 1258 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари