Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
САМОДЕЙЦИ ОТ АРДИНО С НАГРАДИ ОТ ФЕСТИВАЛИ В ПЛОВДИВ И КЪРДЖАЛИ
13 Юни 2012

  [Още снимки]

През уикенда изпълненията на самодейните групи към Народно читалище „Родопска искра" в Ардино завладяха публиката на
12-я Националния фестивал на старата градска песен „Нежни чувства” в Пловдив и на четвъртия Национален етнофестивал „Кърджали – столица на толерантността`2012".
В събота в града под тепетата музикантът Ергюн Мюмюнов зае първото място в категорията за индивидуални изпълнители, а дамите от групата за стари градски песни с художествен ръководител Донка Ганчева спечелиха второ място.
Със своето отлично представяне, нашите участници завладяха сърцата на журито и публиката, а залата след всяка песен се изпълваше с бурни аплодисменти. Ардинци бяха наградени с грамоти и предметни награди.
В същия ден оркестърът за турски фолклор със солист Юксел Исмаил, фолклорна група „Родопчанка”, групата за народни танци и бардът Али Емин показаха изкуството си пред кърджалийската публика на Четвъртия Национален етнофестивал „Кърджали – столица на толерантността 2012".
Читалищното ръководство и председателя Юксел Исмаил изказват своята благодарност на всички самодейци, които отделят от свободното си време и представят по най-достоен начин града и община Ардион в различни международни и национални форуми.
„Лятната програма на читалището е наситена с многобройни изяви. От 15 до 17 юни оркестърът за турски фолклор и женската група за родопски фолклор с ръководител Светла Семерджиева ще вземат участие в Дните на братството в побратимената община Картал в Истанбул. В края на август представители на духовното средище ще участват на Четвъртия фестивал на турския фолклор в Лозница, Разградско. Това участие ще бъде предшествано от едноседмично турне из Северна България”, съобщи секретаря Леман Кочева.

Прочитания: 741 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари