Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ЩЕ ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ ПО ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ В АРДИНО
07 Юни 2012

Изискванията от Закона за защита на животните бе основната тема, обсъдена по време на редовната месечна работна среща на градоначалника Ресми Мурад с кметовете и кметските наместници на територията на община Ардино.
Д-р Дурмушали и д-р Чолаков от Областната агенция по безопасност на храните в Кърджали разясниха на селските управници задълженията им, произтичащи от Закона за защита на животните във връзка с овладяването на популацията на бездомните кучета на територията на община Ардино.
В Закона се вменява задължение на общината да приеме Наредба за регистрация за домашни любимци и Програма за опазване и регистрация за овладяване популацията на безстопанствените животни. По време на срещата селските управници получиха задачи да информират ежемесечно Областната агенция по безопасност на храните в Кърджали за предприетите мерки в това отношение. Предстои на следващото заседание на местния парламент да бъде направено предложение за обсъждане на Наредбата и Програмата.
Друга тема, която бе дискутирана по време на кметската среща бе стопанисването и експлоатирането на ВиК системите на територията на общината. Кметът г-н Ресми Мурад съобщи, че вследствие на въведените мерки от последните месеци е налице намаляване на разходите за ел.енергия консумиране от помпите за вода в населените места.
Началникът на отдел „ГРАО” - Мехмед Алиев, запозна кметовете с измененията в Закона за гражданската регистрация публикувани в „Държавен вестник” на 5 юни тази година, касаещи основно адресната регистрация на гражданите.

Прочитания: 590 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари