Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
Путин: Пак сме пред война
10 Май 2007


"Причините за всяка война са в грешките и пропуските на мирното време. Корените им са в идеологията на конфронтация и екстремизъм. В наши дни те съвсем не намаляват, само променят вида си. Новите заплахи, както и по времето на Третия райх, са предизвикани от все същото презрение към човешкия живот и все същите претенции към световен диктат". Това каза руският президент Владимир Путин по време на традиционния военен парад в Москва за Деня на победата. Русия отбеляза вчера 62 години от победата си във Втората световна война. Точно в 10 часа 7000 военни бяха строени в безупречни карета пред официалната трибуна на Червения площад. Те бяха поздравени от главнокомандващия армията - президента Владимир Путин. После изпяха акапелно химна на Русия, съобщи нюзру. Марша поведоха малките барабанчици от Суворовското училище, а военните от московския гарнизон пренесоха бойните знамена на частите и съединенията, участвали във войната. После прелетяха изтребителите Су-27. Парадът завърши в демонстрация на почетния караул. Вечерта празненствата продължиха с концерт и салюти от 30 оръдия в Парка на победата.
"На този ден ние се замисляме за съдбините на света, за неговата стабилност и сигурност. Всяка година уроците от тази страшна война придобиват още по-голям смисъл. Днес отново отдаваме почит към държавите от антихитлеристката коалиция и не забравяме техния принос в разгрома на нацизма", каза Путин в приветствието си, като не забрави да спомене, че днес има хора, които оскверняват паметниците на героите и предизвикват вражди между народите. "Ние нямаме право на забрава", каза още Владимир Путин. "Уроците от войната са с особено значение. Те са страшно припомняме за това към какво водят милитаристичните амбиции, националната нетърпимост, всеки опит за прекрояване на света", заяви той. Преди 62 г. на 9 май в Берлин е обявена капитулацията на фашистка Германия, с която завършва Великата отечествена война на Русия. В нея загиват 27 млн. руснаци. Втората световна война отне живота на 50 млн. и разори икономиката на огромна част от света.
9 май е и Ден на Европа и по този случай в официалното заседание на Европейския парламент в Брюксел участваха 13 Нобелови лауреати. Сред тези специални гости, изявени учени по медицина, физика и химия, шестима са лауреати за мир. Официалната церемония бе открита в 15 часа, от трибуната приветствия отправиха нобелистите. 9 май е избран за празник на Европа, защото на този ден през 1950 г. френският външен министър Робер Шуман предлага на Германия съюз за общо производство на въглища и стомана. Тази проста и велика идея е всъщност предложение за трайно помирение на вечните врагове, като обединят военните си ресурси. Този съюз е зародишът на днешната обединена Европа.

Прочитания: 1169 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари