Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
Куршум за всеки свой хотел на морето е получил шефът на общинския съвет в Несебър Димитър Янков.
11 Май 2007


Куршум за всеки свой хотел на морето е получил шефът на общинския съвет в Несебър Димитър Янков. Един от най-крупните несебърски бизнесмени бе застрелян в 21,30 ч в сряда на пъпа на Бургас. Убиецът го е причакал пред жилищна кооперация на улица "Гладстон" №71, в която живее приятелката на Янков - Красимира Маринова. Точно когато общинар №1 паркирал луксозния си джип "Порше Каен", килърът изскочил и надупчил главата му със 7 куршума. Толкова са хотелите на Янков в Слънчев бряг, преброиха хора от разследването. Приживе 55-годишният общински шеф твърдеше, че има само 3 комплекса в курорта. В тях обаче влизат хотелите "Хризантема 1", "Хризантема 2", "Тракия", "Плаза", "Несебър", "Созопол" и "Бургас".
Убиецът се е приближил пеша до поршето и е стрелял през предното ляво странично стъкло. Разстоянието от него до жертвата зад волана е била не повече от метър. И седемте куршума са попаднали в черепа на Янков. Други рани по тялото му не са открити, а смъртта е настъпила мигновено, съобщи съдебният лекар Галя Милева, която извърши аутопсията.
Свидетели на разстрела са станали 3-4-ма случайни минувачи. Секунди след изстрелите те са видели убиеца да се отдалечава бегом от местопрестъплението в спортно облекло. Един от очевидците го е описал като млад мъж без маска на лицето. Най-вероятно наблизо го е чакал съучастник с лек автомобил, смятат криминалисти. При извършения оглед вчера полицаи са намерили пистолета, с който е гръмнат Янков. Оръжието е било захвърлено в контейнер на улица "Ивайло" 91А, която е успоредна на ул. "Гладстон". Пистолетът е 9-милиметров "Байкал" със заглушител. В пълнителя му е имало общо 13 патрона, от които 7 са били изстреляни.
Янков е убит на метри от супермаркет "Марина". Магазинът и съседният плод-зеленчук все още са работели въпреки късния час. Свидетелите са разпитани, но показанията им са объркани и противоречиви. Работим по всички възможни версии, заяви окръжният прокурор на Бургас Ангел Ангелов. Според криминалисти зад разстрела на Янков стоят огромни икономически интереси.
Същия ден хотелиерът е пътувал до Варна, разказаха негови приятели, дошли на местопрестъплението минути след убийството. Около 19 часа той разговарял в Несебър с тях и им казал, че отива да си почива. Малко преди да бъде застрелян, мобилният му телефон е бил изключен.
Екзекуцията е извършена много прецизно, от изключителен професионалист, категорични са криминалистите. Престъплението е било подготвяно дълго време, а извършителите са изучили подробно навиците на жертвата и маршрутите, по които обикновено се движи. Те са били наясно, че Янков се движи без охрана и често отсяда в апартамента на приятелката си Красимира. Убийците са избрали най-удобното място и най-подходящия момент, когато паркира автомобила си и няма възможност да избяга от колата, нито да се скрие.
Освен хотелската верига шефът на общинския съвет бе собственик на няколко ресторанта и казина по морето. Той притежаваше също стотици декари земя от Обзор до Равда.

Елена Димитрова

Прочитания: 1371 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари