Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ИФТАР СЪБРА МЮСЮЛМАНИ И ХРИСТИЯНИ НА ОБЩА СОФРА В АРДИНО
04 Август 2012


По случай свещения месец на мюсюлманите Рамазан Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) от Бурса даде снощи ифтар в Ардино за над 70 човека. Благотворителната вечеря се състоя в ресторант „Емона”. Мюсюлмани и християни се събраха на обща трапеза. Менюто включваше тас кебап, пилаф, супа и традиционните турски сладкиши – кемалпаша.
Сред гостите на свещената вечеря бяха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Сдружението Ахмет Кахраман, почетният гражданин на Ардино Решат Айдън.
В приветствието си Ахмед Кахраман подчерта, че „Султанът на 11-те месеца” – Свещения Рамазан е символ на единството, братството и сплотеността и че срещата на обща софра на мюсюлмани и християни е показател за това. Той уточни, че спонсор на благотворителната вечеря е членът на Управителния съвет на Сдружението д-р Ахмет Ялън, който е изселник от ардинското село Любино.
Кметът Ресми Мурад изказа благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи да организират ифтар и да раздават хранителни продукти на нуждаещи се хора от територията на общината. Много съм щастлив от обществената солидарност, която се създава по време на Рaмазана. Прекрасно е да споделяш нещо в трудни и щастливи дни, каза Мурад и изрази надежда за продължаване на добрите взаимоотношения между ръководството на общината и Сдружението.
Имамът на централната джамия в Ардино Орхан Якуб отправи молитва за здраве, благоденствие, единство и благодарност към Всевишния и организатори.

Прочитания: 634 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари