Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
БЧК ПРЕДОСТАВИ ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА СОЦИАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ В АРДИНО
10 Август 2012

  [Още снимки]

Областният съвет на Българския червен кръст в Кърджали предостави днес хуманитарна помощ на социалните институции в община Ардино, включваща облекла, обувки, абсорбиращи постелки, апарати за кръвно налягане, медицински консумативи, инвалидна количка. Лично кметът на общината Ресми Мурад и директорът на Секретариата на ОС на БЧК в Кърджали Жана Чакърова-Шукерска предадоха помощите в Защитеното жилище за хора с увреждания в града.
На проведената среща между ръководството на община Ардино и ОС на БЧК присъстваха Председателят на Общинската организация на БЧК, представители на Защитеното жилище, Дневния център за възрастни хора, Центъра за обществена подкрепа, социалния проект „Подкрепа за достоен живот“ и отдел „Закрила на детето” към дирекция „Социално подпомагане”.
Кметът Ресми Мурад заяви, че помощите ще бъдат една добра подкрепа за социалните институции и изрази надежда сътрудничеството между община Ардино и ОС на БЧК да продължи и в бъдеще. „Винаги сме готови да популяризираме дейността на Българския Червен кръст и да си сътрудничим в полза на уязвимите наши съграждани”, каза още Мурад.
Жана Чакърова-Шукерска също изказа благодарност към ръководството на общината за съдействието при провеждането на червенокръстната дейност. Тя постави въпроса за учредяване на нови дружества на БЧК в училищата и социални институции в територията на общината на базата на съществуващата добра съвместна работа.
Обсъден бе и въпросът за организацията по разпределението на хранителните помощи за социално слаби лица от Интервенционните запаси на Европейския съюз. Списъците на индивидуалните бенефициенти ще бъдат качени в сайта на община Ардино за да могат навреме всички заинтересовани лица да бъдат информирани за правата си. Временните пунктове за раздаване на хуманитарната помощ ще бъдат в Ардино и Млечино. 1127 бенефициентите от община Ардино ще получат в два транша около 80 кг хранителни продукти, състоящи се от ориз, брашно, захар, олио, боб, леща,конфитюр, макарони, мед и др. Изпълнението на програмата ще започне през втората половина на месец септември.

Прочитания: 650 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари