Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
Светът: Кадафи, нямаш ли милост
17 Май 2007


Хора от цял свят поискаха да разберат от Муамар Кадафи кога ще освободи българските медицински сестри и палестинския лекар, осъдени на смърт. Полковникът трябваше да отговори на техните въпроси снощи в интервю по сателитна връзка, организирано от студентския съюз към Оксфордския университет. Би Би Си даде възможност на своя интернет сайт да бъдат задавани въпроси за интервюто. Медията ще излъчи отговорите на някои от тях в неделя. "Уважаеми полковник Кадафи, моля чуйте международната общност и в частност Еманюел Алтит. Петте български медицински сестри и палестинският лекар трябва да бъдат освободени и пуснати в техните родни страни. Международната общност наблюдава как се отнасяте към техния случай. Моля ви покажете милост. Те са в затвора от 8 години. Моля, освободете ги днес", пише Морийн от щата Флорида. "Стандарт" също изпрати своя въпрос, който гласи: "Уважаеми господин Кадафи, докога либийският съд ще отказва да приеме международната експертиза по СПИН делото и ще допусне ли вашата страна в болниците си световноизвестни експерти като например откривателя на ХИВ вируса професор Люк Монтание и професор Виторио Колици за нова научна експертиза, която да разкрие как и кога се е появила епидемията?" "Салам алейкум, Муамар Кадафи. Отправям ви въпрос от сърцето на едно човешко същество към сърцето на друго: можете ли да използвате влиянието на вашето уважавано лидерство, за да има милост за нашия брат палестинския лекар и нашите пет сестри българки", пита Дейв Робинсън от Норуич. "Защо не освободите невинните сестри и лекаря", пита друг читател.
Общо 1074 въпроса бяха изпратени към либийския лидер на сайта на Би Би Си, като 306 до вчера бяха публикувани, други 227 отхвърлени, а публикуването на други 541 се обмисляше.
"Полковник Кадафи, искам незабавно да освободите българските сестри. Тогава може би други световни лидери и институции ще са по-склонни да помогнат за проблема със стотиците болни деца. Те са приоритет и се нуждаят от цялата помощ", призовава жена от Вършец. "Не смятате ли, че е време да освободите българските сестри, които подложихте на изумителни мъчения", пита Бари. "Очевидно е, че сте напредничаво мислещ мъж. Моля ви, обяснете ми тогава как позволихте да се стигне до присъдата срещу българските и палестинския здравни работници. Не мога да повярвам, че приемате за факт теорията за конспирация. Това е смешно", възмущава се друг мъж. Американец пък пише, че ако сестрите бъдат пуснати, това ще увеличи международната помощ за лечението на СПИН в Либия. Десетки бяха попитали Кадафи кога ще се оттегли от властта. "Имате ли някакви планове кой ще ви наследи, полковник? Или само смъртта ще ви раздели с Либия", пита Ахмад Шахид от Лондон. Друг британец пита Кадафи дали би посетил Локърби.
Има и такива, които в прав текст обвиняват полковника, че е тиран и диктатор. "Защо синът ви Сейф ал Ислам може да оспорва политиката ви, докато други прекарват години в затвора само защото имат същите забележки", пита либиец.

Прочитания: 1123 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари