Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ОРГАНИЗАЦИОННА СРЕЩА ЗА ПРАЗНИКА НА ГОРНО ПРАХОВО
24 Август 2012


Ръководството на Сдружението за културно сътрудничество „Тосчаллълар” (Горно Праховци) в Турция проведе организационна среща във връзка с подготовката и провеждането на традиционния мевлид-събор в ардинското село Горно Прахово през уикенда. Проявата се състоя в четвъртък в хижа „Млечино” и бяха набелязани основните идеи за честването на селищния празник.
„Ще ви помагаме във всяка стъпка и винаги можете да разчитате на нас. Тук са нашите корени, и хубаво е да знаеш откъде си тръгнал”, заяви Айнур Гюлер, председател на Горнопраховското сдружение за културно сътрудничество в Истанбул. Колегата му от Бурса Сали Ахмед подчерта, че въпреки тежката финансова криза, винаги ще се намерят хора с пари, които милеят за мястото, в което са родени – те или дедите им.
„Усмивките в лицата на нашите сънародници са най-голямата награда за нас”, каза още председателят на сдружението в Бурса.
На организационната среща присъстваха кметът на община Ардино Ресми Мурад и двамата му заместници Неджми Ходжов и Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, селският управник на Горно Прахово Ибрахим Мурад. Тук бяха местните бизнесмени Касим Хакиф и Метин Мурад от белгийския град Антверпен, които редовно спонсорират празника на селото.
Началото на традиционния мевлид-събор в Горно Прахово датира от 1996 г., а идеята е била по инициатива на покойния Ниязи Емин Ефенди и бившият кмет Мюмюн Емин (Рейс).

Прочитания: 689 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари