Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ТУРНИР НА СПОРТНО-ТЕХНИЧЕСКОТО МАЙСТОРСТВО
27 Август 2012

  [Още снимки]

● На ХІ-ия международен турнир в Ардино тенисистите от Две могили и Молдова първенци на турнира
Добре организираният и проведен Единадесети международен турнир по тенис на маса или Мини балканският турнир в Ардино, отново бе интересен и атрактивен. И този път съдържанието му бе изпъстрено с над 80 участници, които са изявени момичета и момчета на утвърдени тенис-школи от България, Гърция, Молдова, Сърбия и Турция. Ардинският турнир се провежда на две години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов - Джофи.
Борислав Китов - председател и Михаил Фролошки - генерален секретар на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ) лично уважиха спортното събитие в малкия родопски град. Тук бяха спортната легенда Решат Айдън, съмишлениците, приятелите и близките на Джофи - Джеват Хасанов - Джоси, Наджи Коч, Илхан Неждетов - Севинч, Рейхан Сезер - Капитана и много други.
В приветственото си слово кметът на община Ардино Ресми Мурад окачестви спортния празник като: празник на младостта и перспективата в този спорт; празник на спортното майсторство, приятелството и сътрудничеството; празник, който зарежда обичта към любимия спорт; празник, който дарява сила, дух и стимул на талантливите млади тенисисти, участници от България и от приятелските държави. Градоначалникът изказа специална и сърдечна благодарност на генералния спонсор на турнира Решат Айдън - основоположник на тениса в Ардино, треньор, възпитател, откривател и вдъхновител на плеяда от тенис-звезди. Г-н Айдън пое стопроцентово финансовите разходи за провеждането на Единадесетия международен турнир по тенис на маса. Подобно спонсориране, особено на спортно или културно събитие в историята на Ардино не се е случвало - каза кметът.
Турнирните състезания се състояха в зала „Юнак” - на 24, 25 и 26 август. Зрителите наблюдаваха добре подготвени отбори и състезатели, които гонят високо спортно-техническо майсторство.
Купата и златните медали на тазгодишния турнир при момичетата спечели отборът на Две могили (Русе), следван от Кавала (Гърция) и Момчилград. Шампионската титла при момчетата заслужи отборът от Молдова пред отбора на Сърбия, а отборът на домакините се задоволи с третото място.
В индивидуалната надпревара при момичетата първото място заслужи Михаела Димова от Момчилград, следвана от Моника Цанева от Две могили, а трети станаха Джорджия от Кавала и Мелиса Хикмет от Момчилград. Индивидуални първенци при момчетата са Стефанович от Сърбия, Йович от Сърбия, Денис Бекир от Ардино и Гацев от Сърбия.
Купите и медалите на първенците връчиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, почетният гражданин на Ардино и почетен председател на турнирa Решат Айдън и генералният секретар на БФТМ Михаил Фролошки.

Прочитания: 592 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари