Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
АПЛОДИРАТ В ДЕЛИОРМАНА САМОДЕЙЦИТЕ ОТ АРДИНО
28 Август 2012


Изключително успешно премина четиридневното турне в Северна България на самодейците към читалище „Родопска искра” в Ардино.
Оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил и талантливият музикант Ергюн Мюмюнов завладяха публиката на традиционния национален фестивал на турския фолклор. Двудневният празник се проведе на 25 и 26 август в лознишкото село Веселина и премине под мотото „Музиката – езикът на толерантността”. Организатори на фестивала бяха община Лозница и сдружение „Толерантност”, с подкрепата на Министерството на културата. На сцената на фестивала се изявиха близо 500 участници – 35 групи и индивидуални изпълнители от най-различни краища на страната.
Ардинският оркестър взе участие и на общинския преглед на турската художествена самодейност в местността „Демир баба теке” край село Руйно, община Дулово. Нашите изнесоха концерти още в град Дулово и селата Чернолик и Паисиево и обраха бурните аплодисменти на публиката.
Присъстващите се насладиха и на изпълненията на саз на барда Али Емин от Ябълковец. Заедно с ардинската група в турнето участие взеха още младата поетеса Исмигюл Байрам от Млечино, гайдарят Емануил Пулев и солистът Даниел Караасенов от златоградското читалище „Просвета”.
За доброто си представяне самодейците от Ардино бяха наградени с дипломи, грамоти и сувенири. От своя страна председателят на читалищното настоятелство Юксел Исмаил подари на домакините сувенири и плакети.


Прочитания: 646 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари