Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
НАБИРАТ КАНДИДАТИ ЗА СЛУЖБА В ДОБРОВОЛНИЯ РЕЗЕРВ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ
05 Септември 2012

  [Още снимки]

Новата наредба за реда за създаване на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях бе основната тема, обсъдена по време на редовната месечна работна среща на градоначалника Ресми Мурад с кметовете и кметските наместници на територията на община Ардино.
Гл. инспектор Валентин Карев от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” разясни на селските управници, че с наредбата се определя редът за създаване на доброволни формирования на територията на населените места и общините за подпомагане органите на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" на Министерството на вътрешните работи" (НСПБЗН - МВР) за предотвратяване, ограничаване и ликвидиране на пожари, ограничаване и ликвидиране на последиците от бедствия, аварии и катастрофи и спасяване на хора и имущество.
Друга дискутирана тема бе набирането на кандидати за служба в доброволния резерв на Българската армия. Майор Евгени Енчев, зам.-началник на Областния военен отдел в Кърджали запозна кметовете с реда и условията за провеждане на конкурсите. Кандидатите трябва да са пълнолетни граждани на Република България и да нямат друго гражданство, да са годни и психологически пригодни за служба в доброволния резерв. Да не са навършили пределна възраст за служба в доброволния резерв (за войниците, матросите, сержантите и старшините – 55 години, за офицерските кандидати и офицерите – 60 години).
Кметът Ресми Мурад припомни на селските управници, че там, където има селскостопански фонд, да осигурят по една кола с дърва за болницата, макар тя да се отоплява на твърдо гориво с чипс. Приехме го като ангажимент и е редно да дадем своя принос, заяви той и уточни, че транспортът ще бъде осигурен от общината с определен график. Досега само кметство Светулка е снабдил с дърва лечебното заведение.
Ресми Мурад съобщи още, че в средата на месеца ще започне раздаването на хуманитарната помощ от Българския Червен кръст по програмата на Европейския съюз.
Право ще имат 1157 граждани от общината. Пунктовете ще бъдат в Ардино и Млечино.

Прочитания: 696 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари