Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
АРДИНСКИ ДЕЦА С ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА
10 Септември 2012

  [Още снимки]

През уикенда 15 деца от ОДЗ „Слънце” в Ардино посетиха Деветия Национален събор на приятелите на Русия, който се провежда традиционно до яз. Копринка край Казанлък. Малчуганите бяха там, за да получат дипломи и предметни награди за участието си в Третия международен конкурс за детска рисунка под надслов „Обичам моята Родина”, организиран от Национално движение „Русофили”. Групата беше ръководена от директора на детското заведение Димитрина Александрова.
Ардинските участници бяха едни от най-активните в конкурса и спечелиха различни отличия. Като най-млади художници двегодишните Ивайло Ангелов и Пелин Карабекирова получиха дипломи и предметни награди..Всички деца от ОДЗ „Слънце”, участвали с рисунки бяха отличени с Похвални листове. Награждаването им бе заснето и ще бъде включено в Златната видеокнига на Националното движение „Русофили”.
На официалната церемония за успешното реализиране целите на Международния конкурс бяха наградени с дипломи председателят на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители Азис Мурад и Димитрина Александрова, лидер на Национално движение Русофили в Ардино.За постигнати високи резултати в конкурса Община Ардино получи награда за първо място сред общините, участници от България и чужбина.
В третото издание на конкурса са участвали над 2 000 деца от България, Русия, Беларус, Украйна, Испания, Великобритания. Рисунките са били класирани по кръгове от посетителите на интернет страницата на Русофили. Професионално жури също е направило своята класация на детските работи. Тази година гласовете са получени от над 80 държави в света.
Организатори на Деветия национален събор на приятелите на Русия бяха Национално движение „Русофили”, Форум „България – Русия”, Фондация „Устойчиво развитие за България”, община Казанлък със съдействието на Изпълнителната агенция на горите.
Ръководството на ОДЗ „Слънце” благодари на директора на Държавното горско стопанство в Ардино инж. Веселин Ангелов, както и на кмета на общината Ресми Мурад за оказаното съдействие при организирането на мероприятието.

Прочитания: 656 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари