Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ВАСВИ КЬОРОВ (ТЕКЕРЕКА) СПЕЧЕЛИ ШАХМАТНИЯ ТУРНИР В АРДИНО
16 Септември 2012

  [Още снимки]

В рамките на есенните културни празници в Ардино се проведе традиционния общински турнир по шахмат. Тази година в спортната надпревара се включиха над 30 шахматисти от района, което принуди организаторите да разпределят участниците по възрастови групи – мъже, юноши и девойки. Организатори бяха местният клуб за спорт с ученици „Алада” и община Ардино.
При мъжете турнирът се проведе по швейцарска система „Бергер” в три кръга. В първия, участниците бяха разпределени в четири групи, във втория в две, а в третия в една. Играеше се всеки срещу всеки. След оспорвани партии, продължили близо 12 часа победител стана 64-годишният Васви Кьоров (Текерека) от Ардино. Въпреки че бе най-възрастният участник той заслужено завърши начело, като преодоля без проблем преките си съперници във финалната четворка. На второ място се класира Еркан Хаджимуста от Бял извор, трети и четвърти останаха Алпер Кешев от Бял извор и Йордан Караджов от Ардино. Традиционният победител в надпреварата майсорът на спорта Красимир Митков от Бял извор не беше допуснат да участва в надпреварата, под предлог, че е за аматьори.
Васви Кьоров (Текерека) за пръв път печели шахматния турнир в Ардино. От изиграните осем партии в трите кръга той постигна седем победи и допусна само едно реми срещу Еркан Хаджимустафа във финалната четворка. Играе древната игра от десет годишна възраст. През 1974 г е покрил нормата за кандидат майстор на спорта, но за съжаление не е била призната от Българската федерация по шахмат. След турнира победителят почерпи всички участници в местния ресторант „Перла”.
46-годишният Бахтияр Чаушев от Бял извор въпреки, че остана извън финалната четворка, остави изключително приятно впечатление с играта си. Той е инвалид и дойде на турнира с помощта на съселяните си. Стана много хубав турнир. За един ден бях в действителния живот, а не само със страданията и болките си, сподели развълнуван Чаушев. Надява се подобни състезания да се организират и в Бял извор. С желание бих взел участие, казва още той.
При юношите първото място зае Рафет Еминов, който постигна победи и срещу тримата си съперници. В двубой за второто място Антон Чолаков победи Синан Алиев, и тримата от Ардино.
При девойките първенец стана Денис Кязим, следван от Елиз Мустантикова и Бурчин Халилова, и тримата дванадесетокласници в СОУ „В.Левски”.
Съдия на турнира бе дългогодишният учител по физкултура и спорт Реджеб Еминов. Призьорите бяха наградени с парични награди от председателя на клуб „Алада” инж. Мехмед Алиев.


Прочитания: 733 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари