Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД ОТКРИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СОУ „В.ЛЕВСКИ”
17 Септември 2012

  [Още снимки]

„За мен е чест да бъда в СОУ „В.Левски”. Училище с многогодишни традиции и история. Училище, което е дало знания на много ардинчани, които са успели в живота. Убеден съм, че днешните ученици ще надминат своите предшественици, ще бъдат добри последователи и ще допринесат за развитието на нашия град и нашата община”, каза кметът Ресми Мурад в обръщението си при откриването на новата учебна година в най-голямото ардинско училище. Той поздрави колектива на учебното заведение и пожела здраве, успехи и просперитет на ученици, учители и родители.
„Общината винаги е подкрепяла и помагала училищното ръководство, за да подобри материално-техническата си база. Обещавам и в бъдеще да направим същото, за да могат нашите деца да се обучават в едни по-добри условия”, каза още Мурад.
„Вие днес прекрачвате прага на училището и поемате по един дълъг път, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности”. С тези думи се обърна към първокласниците, директорът на учебното заведение Аника Петрова. Тя лисна менчето с вода пред тях, предаде ключа на знанието и им пожела успех в учението.
Броят на учениците за новата учебна година в СОУ „В.Левски”е 334. Тази година прага на училището прекрачиха 32 първокласници, сред които са и дъщерите на кмета Ресми Мурад и зам.-кмета Изет Шабан – Айля и Едже. Първокласник е и синът на секретаря инж. Кемал Алиев – Мелих. По традиция първокласниците минаха през символичен вход, изобразяващ оценката „шест” преди да бъдат посрещнати с пита с мед и много изненади от своите учителки в класните стаи.
Във всички училища на територията на общината бяха прочетени поздравителни адреси от името на кмета Ресми Мурад и председателят на местния парламент Сезгин Байрям.
„Първият учебен ден е най-вълнуващия ден за вас и за всички нас, защото всичко започва от знанието. Този празник винаги е имал особен заряд. Защото в сърцата ни преливат надежди и очаквания за добри неща по пътя на мъдростта и знанието”, се казва в поздравителния адрес.
Председателят на местния парламент Сезгин Байрям беше гост за първия учебен ден в СОУ „Хр.Смирненски” в Бял извор. Всички останали учебни заведения бяха посетени от представители на ръководството и администрацията на общината, и кметовете на съответните населени места.
Хидроенергийната компания „Горна Арда” зарадва всички първокласници в общината с подаръци (учебни пособия) за първия учебен ден.

Прочитания: 641 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари