Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ПРАЗНИКЪТ НА АРДИНО СЪБРА ГОСТИ ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА
18 Септември 2012

  [Още снимки]

„Ардино – това красиво кътче от Родопа планина, е светлата част от душите ни, която ни води към всичко направено и съградено, към добро и красиво. Ардино е нашето „малко отечество”, с нашите семейства, с домовете ни, с нашите деца е нашето добро място за живот”. Това заяви кметът на общината Ресми Мурад при откриването на традиционните есенни културни празници в родопския град, които за поредна година събраха стотици жители и гости на общината от страната и чужбина в центъра на Ардино. Сред официалните гости на празника бяха почетният гражданин на Ардино Решат Айдън, председателят на сдружението за културно сътрудничество „Ардинци” в Бурса Ахмет Кахраман, лидерът на сдружение „Баканлълар” от Истанбул Олджай Йозган.
Пред присъстващите Ресми Мурад отбеляза, че не само в миналото, а и днес Ардино има своите достойни хора, които и в материален план, и в духовен план всеотдайно го градят. „В трудния и мъчителен път на движение и развитие, ние не сме сами, имаме приятелското рамо и подкрепа на нашите побратими от Нилюфер и Картал, Люлебургаз и други”, заяви още в словото си кметът на Ардино.
Поздравителни адреси по случай празника на родопския град изпратиха кметът на община Враца Николай Иванов и председателят на общинския съвет в Димитровград Стефан Димитров.
И тази година, в празничната програма бе помислено за малки и големи, за местните и за гостите на Ардино. Най-малките се радваха на атрактивни люлки и пързалки, блъскащи колички, катерушки, захарни ябълки. На сцената в центъра на града излязоха самодейни колективи и фолклорни групи от читалищата на територията на общината.
Известната турска певица Фахрие Гюней и пайнерката Соня Немска стоплиха сърцата на любителите на народната и поп-фолк музика. Мъжката битова група към читалище „Родопска искра” от Жълтуша с ръководител Стефан Терзиев обра овациите на присъстващите. Самодейците от Жълтуша изпяха автентични родопски песни. В центъра на града се извиха кръшни хора.
В парк „Нилюфер” се проведе общински турнир по футбол на малки врати и спортен празник с участието на малчуганите от ОДЗ „Слънце”. Победител в футболния турнир стана отборът на Кърджали.
В хотелски комплекс ‘Планински изглед” край Ябълковец се проведе модно ревю с участието на балет „Тангра”, Жоро любимеца и DJ Румен.

Прочитания: 782 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари