Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ОТКРИХА ПЛОЧА В ПАМЕТ НА ВИДНИЯ АРДИНЧАНИН ХРИСТО ФИЛИПОВ
19 Септември 2012

  [Още снимки]

В рамките на Есенните културни празници кметът на община Ардино Ресми Мурад откри паметна плоча на ул. „Републиканска”, на която е живял видния ардинчанин Христо Филипов.
“За мен е чест в дните на Ардино да открия тази паметна плоча. Днес отдаваме почит към един наш бивш управник, който има значим принос както за развитието на Ардино като град, така и за учредяването на туристическото дружество”, каза в обръщението си към присъстващите Ресми Мурад. Той уточни, че скоро паметна плоча ще бъде поставена и на хижа „Белите брези” в комплекса.
“Ето как в един малък родопски град ръководителите му и обществеността показаха, че трябва да ценим онези личноси, които с действията са допринесли за развитието на града, на обществото, на духовността, личности, които са насадили у хората любов към родното място и неговата красива природа”, заяви в словото си по повод откриването на паметната плоча зетя на Христо Филипов - Емануил Димитров. Той изказа благодарност към цялото ръководство на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад и председателя на местния парламент Сезгин Байрам, както и към всички членове на Инициативния комитет.
Припомняме, че предложенията направи Инициативния комитет с председател зетя на Христо Филипов – Емануил Димитров във връзка с предстоящата 100-годишнина от рождението му.
Христо Филипов е роден на 04.01.1913 г. в смолянското село Устово. В продължение на 20 години (1951-1971 г.) е бил секретар и член на изпълнителен комитет на градския общински народен съвет в Ардино. 25 години е общински съветник. Един от най-големите радетели за създаването на туристическото движение в Ардино. Над 20 години е председател на туристическо дружество „Бели брези”.
Занима се с изследователска и краеведческа дейност, като е издирил много ценни архивни материали и експонати за Ардино и района.

Прочитания: 670 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Избори 2019
 
Предварителни избирателни списъци
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари