Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
АРДИНСКО УЧАСТИЕ НА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ
19 Септември 2012


На 10 и 11 септември 2012 г. в София се проведе годишна национална конференция за прилагането на подхода ЛИДЕР, с участие на представители на всички 35 Местни инициативни групи (МИГ) в България, експерти от Министерството на земеделието и храните, ДФ „Земеделие“, ръководители на проекти по ЛИДЕР и представители на Европейската селска мрежа ELARD. Националният форум с международно участие бе свикан след поредица от организирани и проведени обучения по подхода ЛИДЕР за ангажираните с неговото програмиране и прилагане.
Дискутирани и осветлени бяха предизвикателствата по изпълнението на Ос 4 на Програмата за развитие на селските райони в България и възможностите за създаване на ефективно сътрудничество в мрежи.
В обръщението си зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова потвърди, че Местните инициативни групи, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони, ще могат за първи път да кандидатстват по мярка 421 „Вътрешно териториално и транснационално сътрудничество”. „Подобно сътрудничество и работа в мрежа с местни инициативни групи от други страни на ЕС е предпоставка за още по-голямото значение, което подходът ЛИДЕР ще има на регионално, национално и международно ниво. Вече уверено можем да кажем, че имаме Местни инициативни групи, които активно работят за подобряване на състоянието и облика на своите територии”, отбеляза зам.-министърът при откриването на форума.
Работата по изпълнението на Ардинската стратегия за местно развитие и одобрените и планирани проекти по мерки беше представена от инж. Кудрет Мустафов, експерт в МИГ - Ардино.
Представени бяха и добри практики от Италия, Словакия, Чехия, Австрия и Унгария.

Прочитания: 578 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари