Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
СТОТИЦИ СЕ СЪБРАХА НА СЪБОРА В ЖЪЛТУША
22 Септември 2012

  [Още снимки]

Днес на традиционния селищен празник в ардинското село Жълтуша се събраха стотици хора от околните села Падина, Бял извор, Еньовче, Седларци и изселници предимно от Испания. Гости на празника бяха кметът на общината Ресми Мурад и тримата му заместници Неджми Ходжов, Наско Кичуков и Изет Шабан. Тук бяха още общинските съветници Съби Узунов и Азис Моллов.
Центърът на най-голямото ардинско село се изпълни с хора. Навсякъде имаше сергии с разнообразни стоки. Най-много бяха димящите скари с кебапчета, кюфтета и пилета, въртяха се и чевермета. Малчуганите имаха възможност да се подсладят със захаросана ябълка, захарен памук или захарно петле. За тях бяха предвидени още различни забавления с увеселитрлни влакчета, виенско колело, въртележки и много други.
Веселието на мегдана продължи до късно с извиването на дълги народни хора. Солистите Венета Хитова и Ивана Байчева от формация „Хит” от Минерални бани обраха аплодисментите със своите изпълнения. За доброто настроение на жълтушенци и гостите се погрижи и фолклорният изпълнител Николай Славеев. Проведе се и томбола с много награди.
Жълтушенци и гостите на селото дариха средства за лечението на 30-годишния Румен Найденов от смолянското село Оградна, който катастрофира тежко на 13 юли на път към Смолян. Благотворителната инициативата бе организирана със съдействието на кмета на Жълтуша Христо Кехайов.
Алекс Командер и Ифунен Уестдарп от холандския град Алсмър, които от две години живеят в близкото село Ахрянско, за пръв път идват на селищния събор в Жълтуша. „Хубава традиция. Събират се хора от близко и далече, да се видят познати и приятели. В Холандия не се провеждат подобни инициативи. Обичаме България, защото много ни харесва природата”, заявиха те.
Организатори на празника бяха местното кметство и читалище „Родопска искра 1961”.

Прочитания: 919 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари