Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
Ресми Мурад, кмет на община Ардино: ОТГОВОРНАТА ЗАГРИЖЕНОСТ Е НАШ ДЪЛГ
28 Септември 2012

Питането на народeн представител и сие по повод решението на общинското ръководство за преместването на групата от кв. Диамандово в основната сграда на ЦДГ „Мир” в с. Бял извор е силно политизирано, в което властват до болка познати, елементарно упражнявани партийни чувства, уж подплатени със загриженост. Без да се поддавам на заигравания и емоции, категорично заявявам, че общинската власт в мое лице, не демонстрира простовата загриженост нито към децата, нито към родителите, а прилага на практика и в хармония своята отговорност.
Ние периодично изследваме, анализираме положението и състоянието на учебно-възпитателния процес в общинските детски градини и училища. Разбира се, изключение не прави и Бялизворският квартал Диамандово. Що се отнася до решението ни за преместването на децата от Диамандово в основната сграда в с. Бял извор е най-правилното, най-адекватното. Дори бих добавил още: най-ефективното и най-перспективното.
Защото, в развитието на човека като индивид най-важни са първите седем години от неговия живот.
Защото, мястото и ролята на детската градина е точно такова, да изгради и подготви нашите деца за по-добър старт в учението и живота.
Защото, за да може да се развиват правилно и нормално децата, те трябва да бъдат в отделни групи и заедно със своите връстници. Защото, само по този начин и работата на детските учителки ще бъде много по-добра и ползотворна.
Сигурен съм, че така мислят и моментно подведените родители.
За повече конкретика и обективност искам на вниманието на питащите да поднеса следното:
● Нима като местна власт не трябваше да вземем под внимание предписанията на държавните контролни органи, като ОДБА и РЗИ - гр. Кърджали по въпросното детско заведение в Диамандово?
● Огласеният списък на деца от Диамандово сериозно се разминава с реалностите. Защото наша проверка установи, че децата Алек, Аслъ и Ясин ще навършат три години през 2013 г., а децата Селин, Аси, Джансу и Айшен неприсъстват в списъците на децата от с. Бял извор.
Разстоянието от кв. Диамандово до ЦДГ „Мир” - с. Бял извор, е само 2,3 км. Ние се ангажираме и гарантираме превозването на децата от квартала до центъра и обратно, сутрин и вечер със специализиран ученически автобус.

Прочитания: 862 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари