Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ГОЛОБРАД, СУХОВО И БОРОВИЦА СЕ СПАСИХА ОТ ВОДНИЯ РЕЖИМ
28 Септември 2012

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад откри сондажен кладенец, снабдяващ с питейна вода селата Голобрад, Сухово и Боровица. Новият обществен водоизточник се намира в местността „Коджа тепе” край Голобрад и е с дълбочина 127 метра. Водата е с много добри питейни показатели и е преминала всички физико-химични лабораторни анализи на ВиК в Кърджали.
Сондажният кладенец, който се намира близо до водосборния басейн на Голобрад, вече е свързано към водопреносната мрежа на селото. Още от днес местните жители ще имат постоянно вода в чешмите си, защото дебитът на сондажа е 4 литра в секунда.
На откриването присъстваха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Ходжов и Изет Шабан, кметове и кметски наместници от околните села, много граждани. Тук бе и инж. Георги Толев от Пловдив, извършил хидрогеоложките проучвания за сондажния кладенец.
„Винаги търсим възможности за разрешаване на проблемите с водоснабдяването, който се оказа най-сериозният през последните години. Въпреки трудностите успяхме да намерим решение за разрешаването на този проблем, такъв е примерът със сондажния кладенец, който изградихме тук, заяви Ресми Мурад. Той посочи, че такива проучвания ще се извършват още в няколко населени места и микрорайони, като Долно Прахово, района на Далджа и други.
Инж. Георги Толев уточни, че почти във всяко населено място в микрорайон Боровица може да се намери питейна вода и да се удовлетворят нуждите на населението.
Кметският наместник на Голобрад Шабан Местанов и кметът на Сухово Фикрет Байрам споделиха, че се надяват от тук нататък да се повиши инвестиционния интерес към района и тук да се развива селски туризъм. От името на местните жители те изказаха сърдечните си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за оказаната финансова помощ при изграждането на новото съоръжение.
Откриването на сондажния кладенец бе съпроводено с мевлид за здраве и берекет. Духовници, водени Ерхан Реджеб, представител на Районното мюфтийство в Кърджали, прочетоха айети от свещената книга на мюсюлманите - Корана. Местни майстори-готвачи, приготвиха 7 казана кешкек с телешко месо. Това, което остана, се раздаде на хората за вкъщи. Всички разходи за мероприятието бяха поети от Рефие Кочанчъ от Австрия, изселничка от Голобрад.

Прочитания: 1105 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари