Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
Даваш парцел, ставаш милионер
19 Май 2007


Всеки собственик на парцел в София е потенциален милионер. Достатъчно е някой инвеститор да пожелае да издигне сграда точно върху неговия терен. Вместо заплащане строителите предоставят на собствениците част от новопостроените жилища и офиси. Доскоро обезщетението беше до 20 на сто от новопостроените площи. Напоследък обаче все повече хора отказват да преотстъпят земята срещу по-малко от 40% от апартаментите и офисите. Това съобщи шефът на Лега Консултинг Павел Цанев по време на изложението за недвижими имоти "Балпекс".
Собственик, предоставил терена си за изграждане на търговски комплекс от 100 000 кв. м, може да получи 40 000 квадрата, без да си помръдне пръста. Ако ги продаде на цена от 1000 евро на кв. м, ще получи 40 млн. евро. Сделките за подобни имоти могат да се направят дори на двойно по-високи тарифи, уточняват брокери.
Другият вариант е площите да се отдават под наем, което ще осигури солидни месечни приходи до края на живота.
Най-много пари могат да получат собствениците на терени около Цариградско шосе и бул. "Тодор Александров" в столицата, както и около планинските курорти и на първа линия на морето. Това са най-желаните терени в момента. Другите скъпи имоти са около Витоша.
Най-евтино засега се разменя земята във вътрешността на страната, но и там цената й расте, отбелязват брокерите. Очаква се до края на годината парцелите да поскъпнат с около 5 до 10 на сто. С толкова ще скочат и цените на имотите, прогнозира изпълнителният директор на "Адрес" Катя Ценова.
Скъпотията обаче може да прогони инвеститорите от България към Румъния, прогнозират експерти. Според тях пазарът на имоти в северната ни съседка се движи с 2-3 години след нашия. Това прави инвестициите там доста по-изгодни, отколкото у нас в момента, обясняват строители.
Възможностите за инвестиции и в морските курорти в Румъния са доста по-големи, отколкото у нас.
Почивните бази в северната ни съседка все още не са достатъчно развити и цените там са сравнително по-ниски, обясниха строители на конференция за недвижимите имоти на Балканите.

Юлияна Узаничева

Прочитания: 1283 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари