Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
АРДИНО СЕ ПОБРАТИМЯВА С ТУРСКИЯ ГРАД КАЙМАКЛЪ
06 Октомври 2012

Община Ардино се побратимява с турския град Каймаклъ от област Невшехир. В петък кметовете на двете общини Ресми Мурад и Халит Елма поставиха подписите си върху протокол за сътрудничество. Това стана по време на посещението на ардинския градоначалник в южната ни съседка Турция. В най-близко време двете страни ще изготвят и подпишат официален договор за побратимяване. Това ще бъде четвъртият побратим на град Ардино, след сключени договори с Нилюфер от Бурса и Картал от Истанбул, както и Висса от Гърция.
Кметът на Каймаклъ Халит Елма е заявил, че бъдещото сътрудничество ще допринесе за укрепването на приятелските връзки между жителите на двете общини. Ще даде възможност на хората да се запознаят с културата, традициите и обичаите им. Той подчертал още, че ще положат усилия за взаимодействие в областта на икономиката, бизнеса, социалните дейности, образованието, туризма, спорта.
Ресми Мурад споделил, че е много щастлив от факта, че ще установят мост на „братството” между двете общини и сърдечно благодарил на домакините за гостоприемството им.
Община Каймаклъ се намира в района на Централна Анадола, на 20 км от главния град в Кападокия - Невшехир. В нея живеят над 7 000 души. Каймаклъ е град, чиято история датира от 3000 г. преди новата ера. Гръцкото му название е Енегюп.
Известен е с едноименния подземния скален древен град , който се намира край града. Като туристическа дестинация е отворен през 1964 г. Каймаклъ има 5 нива надолу в Земята. Смята се, че е бил свързан и с останалите подземни градове в района като в него са живяли 5 хил. души. Тунелите са малки, дълги и тесни, с множество стай, където са се живеели местните в града. Това е най-големият подземен град в района.

Прочитания: 698 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари