Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ЮКСЕЛ ИСМАИЛ ОТПРАЗНУВА ПОЛОВИНВЕКОВЕН ЮБИЛЕЙ
29 Октомври 2012

  [Още снимки]

Юксел Исмаил, председател на настоятелството на ардинското читалище „Родопска искра”, посрещна 50-годишния си юбилей в събота. В ресторант „Перла” дойде семейството му и над 100 приятели, сред които читалищни и обществени деятели, бивши депутати, спортни легенди, учители, кметове на населени места. Всички те дойдоха да изразят своето уважение към човека, активния политик, културния, спортния и обществен деятел на Ардино.
Сред гостите бяха бившият народен представител във Великото Народно събрание и председател на фондация „Истикбал” Нуреддин Мехмед, Вицепрезидентът на Международната федерация по тенис на маса Димитър Караиванов и Ахмед Дауд от Момчилград.
Юксел Исамил за 6-и пореден мандат е в местния общински съвет.
„Юксел Исмаил винаги е имал адекватна позиция по всички важни въпроси в местния парламент, което със сигурност му е помогнало да се задържи толкова дълго във времето като общински съветник. Пожелавам му още дълго да бъде сред нас като общественик. Да се занимава с това, което обича - с култура, спорт. Да бъде винаги сред хората”, заяви Ресми Мурад и му връчи знака на общината. Той прочете и поденесе на юбиляра поздравителен адрес от името на Общинската администрация и Общинския съвет в Ардино.
Зам.-председателят на Обществения съвет за закрила на културното наследство Селяхидин Карабашев отбеляза, че Исмаил израснал като добър управленец в Настоятелството на Читалище „Родопска искра”. Припомни, че като солист и художествен ръководител е представил местната музикална култура на празника на София - събитие, предавано пряко по БНТ. Да не секват енергията и апостолският му дух в обогатяването на културния живот в града и общината, му пожела той.
Секретарят на читалище „Родопска искра” Леман Кочева говори за огромното сърце на Юксел Исмаил: „Той е от хората, които ще извадят от джоба си и последния лев, за да го дадат на някой в нужда”, подчерта Кочева. От името на духовното средище тя подари на юбиляра картина, изобразяваща родната му къща в Ябълковец.
След 25 години отново се срещам със своя скъп приятел, и установявам, че в нашата дружба няма и петънце ръжда, заяви бившият преподавател по български език и литература в Ябълковец Георги Георгиев, който пристигна специално от Панагюрище за празника.
Сърдечни поздрави към юбиляра отправиха членовете на Сдружението за приятелство и културен обмен “Родопите”– Смолян, които му пожелаха здраве, дълголетие и творчески успехи. Те му благодариха още за това, че е организатор на съвместните културни прояви между двете общини. Председателят на Сдружението Магдалена Заимова лично поздрави рожденика с популярната македонска песен „Лудо младо”.
Ръководителят на групата за стари градски песни Донка Ганчева поднесе скромен подарък на юбиляра с пожелание за здраве, творчески успехи и ентусиазъм, както и много късмет в живота. Тя подчерта, че от 14 години работят съвместно. „Имали сме много хубави моменти, дано и за напред да ги имаме”, заяви Ганчева.
Вицепрезидентът на Международната федерация по тенис на маса Димитър Караиванов отбеляза, че Юксел Исмаил за тях все още е второкласник, тъй като тепърва е навлязъл във ветеранския спорт. „Но само за две години той стана два пъти шампион на Международния турнир по тенис на маса за ветерани във възрастовата група за аматьори между 40 и 50 години в Турция, което много ме радва. Пожелавам му още много пъти да стане първенец не само в южната ни съседка, но и в България, както и на европейски и световни първенства”, каза още Караиванов.
От името на селските управници кметският наместник на Еньовче Недко Узунов също поздрави рожденика. „Той е пример за човек, който никога не спира да търси вдъхновение в културата”, заяви Узунов.
Читалищният деятел и художник Сейфи Халилов подари на рожденника своя картина със сюжет - есен в родното му село Ябълковец. Пожела здраве, дълголетие и да не забравя откъде е направил старт в живота си.
90-годишният Георги Терзиев изтъкна, че сподели, че познава Юксел Исмаил е упорит деятел в областта на културата.
Поздрав към юбиляра отправи и ръководителят на фолклорна група „Родопчанка” Светла Семерджиева. С пожелание да запази устрема и младия си дух, за да бъдат още дълги години заедно в съвместните им усилия за съхраняване и развиване на местния фолклор.
От своя страна Юксел Исмаил поздрави всички мюсюлмани по повод празника Курбан Байрам. Отправи сърдечни благодарности за милите думи и изказа своя любима фраза: „Който иска да бъде приеман като разумен човек, три неща не трябва да прави: никога на нищо да не се учудва; никога да не скучае и никога да не се оплаква”. Той поздрави присъстващите с няколко турски и български песни.
За доброто настроение на гостите се погрижиха големият майстор на саза Фахри Нур от момчилградското село Звездел, музикантът Ергюн Мюмюнов и оркестърът за местен турски фолклор. Извиха се весели и кръшни хора.

Прочитания: 993 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари