Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ДПС гони № 1, БСП в шок
21 Май 2007


Кой сега е номер 1? Това се питаха всички в 21 ч. снощи. Два часа след края на изборния ден прогнозните резултати се променяха като в баскетболен мач.
ДПС е първа сила, БСП се срина до трето място, ГЕРБ е втора сила, гръмнаха социолозите. В НДК настана паника, кой да бъде поканен първи да даде пресконференция като победител.
До 19 ч. за № 1, макар и с малък аванс, е соцпартията. Данните след затваряне на урните обаче пратиха на върха Бойко Борисов. Гонката на трите партии започна още към 17,30 ч., когато разликата между социалистите и новоизгрялата партия бе в рамките на статистическата грешка от половин процент. Социолозите даваха около 23 на сто и за червените, и за Борисов. До последно социолозите спореха как се подрежда челната тройка.
Големият пробив на вота направиха ДПС и ГЕРБ.
Доган влезе в НДК с ликуваща усмивка. Партията му счупи рекорда за най-добро представяне на изборите. ДПС подобри почти двойно резултата си от парламентарния вот и събра 23 на сто от гласовете. Не съм готов да бъда лидер на първа политически сила, няма да има промени в тройната коалиция, каза Сокола в НДК.
Вторият голям победител бе Борисов. Той е новото дясно, твърдяха във всички партийни централи снощи. Младата му партия буквално размаза НДСВ, десните и "Атака". ГЕРБ се нареди до БСП. Твърдият електорат на партията е колкото червеното ядро - около 350 000 души. На редовни избори той ще е първа сила, коментираха социолозите.
Новият играч е многолик. ГЕРБ има поддръжници и в града, и в селото, както и сред всички прослойки. Борисов е новият любимец на младите, висшистите и най-вече на негласуващите. 27 на сто от хората, които традиционно не пускат бюлетина, излязоха пред урните в потопа, за да подкрепят ГЕРБ. Борисов отмъкна 29 на сто от гласовете на НДСВ, 14% от СДС и 12% от електората на "Атака".
Пет партии класират депутати в Европарламента, твърдяха до последно социолозите. Но така и не можаха да кажат до 22 ч. коя партия колко места взима. ДПС е твърдо с 5. Толкова ще вкарат ГЕРБ или БСП в зависимост от това кой е на второ място. Третият губи един депутат. "Атака" взима две или три места, НДСВ 1. Десните паднаха зад борда. Надеждата на Петър Стоянов да се класира изчезна в 20 ч.
Вотът беляза краха на старите десни. Хората на Петър Стоянов и Иван Костов достигнаха дъното. Двете партии се свиха до около 60 000 души, като сините са пред Командира с около 6-7000 гласа.
Пореден шамар на политиците удариха българите. Жесток отлив на гласове отчетоха всички партии. БСП губи към 700 000 гласа в сравнение с парламентарните избори и над милион спрямо президентските. Над 300 000 души казаха сбогом на царя, 100 000 - на Волен. Ниската активност стигна абсолютното дъното. Потопът, който удави страната и блокира много секции, както и отвращението от политиците остави хората по домовете им. Пред урните излязоха около 1 447 257 българи от имащите право на глад 6,7 млн. Това е около 22 на сто. До обяд пред урните отидоха една 6 на сто. Традиционно висока бе активността в смесените райони. Първенец по бюлетини отново е Силистра, столицата пък буквално бойкотира вота. Вотът ще довлече трусове в тройната коалиция, коментираха вчера в коридорите на властта. Ремонтът на кабинета е неминуем, твърдяха на "Позитано" 20. Червените стратези трескаво заседавали няколко пъти през вчерашния ден. Те бяха като попарени в НДК.

Вестник "Стандарт"

Прочитания: 1177 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари