Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
MИГ АРДИНО СЪТРУДНИЧИ С МИГ ОТ САРДИНИЯ
31 Октомври 2012


На работно посещение в община Ардино бе Франко Бранка, управител на
ИМА Консултинг от италианския остров Сардиния. Той бе приет от кмета на общината Ресми Мурад и ръководството на Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „Местна инициативна група (МИГ)-Ардино.
На проведената работна среща бяха обсъдени възможностите за изготвяне и реализиране на съвместни проекти, насочени към подобряване на живота на хората в селските райони, включени в териториите на МИГ, използвайки ценния опит на сардинските местни инициативни групи. И двете страни заявиха категорично ползата от съвместно сътрудничество и изразиха убеденост, че то трябва да продължи и занапред.
ИМА Консултинг в продължение на 30 години работи при разработването и осъществяването на международни проекти за сътрудничество. През последните 15 години се занимава с интернационализация на регионалната система на остров Сардиния. От две години имат офис и в София. Управляващ орган във фирмата е Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.
„Имаме много неща, които може да дадем, и да получим. Характерното е, че и в България и в Сардиния хората основно се занимават със земеделие и животновъдство”, заяви Франко Бранка. Според него България и Италия имат много общи корени. „Местната каракачанска овца е почти еднаква със сардинската овца, а в пернишкото село Гърло се намира подземен храм-кладенец, който е съвсем еднакъв със сардинските свещени кладенци. Това със сигурност доказва, един обмен на култура, който идва от миналото”, каза Франко Бранка. Той сподели още, че Сардиния не е Италия. Сардиния е остров, който има собствен език, свои типични характеристики и различна икономика в сравнение с останалата част на Италия.

Прочитания: 697 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари