Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
РЕГИСТРИРАТ И ЧИПИРАТ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ В АРДИНО
08 Ноември 2012


Промените в Закона за гражданската регистрация, касаещи условията и реда за извършване на адресна регистрация бе основната тема, обсъдена по време на редовната месечна работна среща на градоначалника Ресми Мурад с кметовете и кметските наместници на територията на община Ардино. Присъстваха зам.-кметовете Неджми Ходжов и Изет Шабан, началници на отдели от общинската администрация. Гост бе и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
Донка Тенчева, ръководител на териториално звено ГРАО в Кърджали разясни подробно на селските управници Наредбата за издаване на удостоверения въз основа на регистъра на населението, видовете удостоверения за наследници, за семейно положение, за постоянен адрес, за настоящ адрес, за идентичност на лице с различни имена. Тя им препоръча всеки път да сравнят данните за попълване на удостоверенията с тези от Националната база данни „Население”.
Друга тема, която бе дискутирана по време на кметската среща бе Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените животни и придобиване, притежаване, отглеждане и регистрация на кучета. Д-р Цвятко Чолаков от Районната ветеринарно- медицинска служба поясни на селските управници, че съгласно Наредбата, собствениците на кучета на територията на община Ардино, задължително ги представят на ветеринарен лекар за издаване на паспорт. За тази цел той поиска от кметовете и кметските наместници съдействие за изготвяне на списък на собствениците на кучета, за да бъде приготвен предварителен график за поставяне на инжектируем транспондер (чип) и извършване на ваксинация и обезпаразитяване. Услугата е за сметка на притежателя на кучето. Глобата за неизвършена регистрация ще е 50 лева.
Началникът на отдел „Местни данъци и такси” (МДТ)Сейфи Местанов съобщи, че досега само едно куче е регистрирано съгласно ЗМДТ. Той поясни, че всички домашни любимци подлежат на деклариране в в общината и за тях се заплаща годишна такса в размер на 10 лв. От такса се освобождават собствениците на кучета по чл.175, ал.2 от Закона за ветеринарно-медицинска дейност, които са обезпаразитени и кастрирани.
От отдел „Екология и опазване на околната среда” уточниха, че всички кучета, които
нямат извършено чипиране и ваксиниране ще бъдат третирани като безстопанствени.
Във връзка с първия национален референдум за ядрената енергетика, през месец януари секретарят на общината инж. Кемал Алиев възложи на селските управници да огледат изборните помещения, кабините за гласуване, както и наличните избирателни урни по населените места. Той поиска писмен доклад от тях за състоянието им.
Кметовете и кметските наместници бяха запознати и със заповедите на кмета Ресми Мурад с цел създаване на съвместна организация с органите на „Пожарна безопасност и защита на населението” за превенция на опасното и негативно съдействие на водите, както и осугуряване на пожарна безопасност на населените места и обектите през есенно-зимния сезон.

Прочитания: 854 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари