Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


ОБЯВИ
 
ТРАДИЦИОННИЯТ СЪБОР В МЛЕЧИНО ОТНОВО НА 1-ВИ МАЙ
20 Март 2012


Тази година ежегодния традиционен събор в ардинското село Млечино ще се проведе на 1-ви май. За целта е сформиран Инициативен комитет, който да популяризира идеята. В него влизат кметът Улви Юзеир, местният общински съветник Алпер Сами, репортерът Гюнер Шюкри, бизнесмени и деятели на спорта и културата, изселници от региона и други.
След 22-годишно прекъсване решихме на 1-ви май отново да възстановим селищния празник, заяви Улви Юзеир, който е и председател на Инициативния комитет. Той уточни, че след демократичните промени от 1989/1990 година ежегодния традиционен събор в Млечино се е организирал в края на юли. В средата на лятото времето е много слънчево и горещо. А през последните няколко година заради постите по повод свещения месец Рамазан, селските събори в района следват една след друга и хората не проявяват особен интерес към тях, сподели още Улви Юзеир
Преди на първи май, който се съчетаваше и с Деня на труда в центъра на Млечино се събираха хиляди хора от съседните села Горно и Долно Прахово, Башево, Боровица, Брезен, Кобиляне, Чубрика, идваха и гости от различни краища на страната. Хората със седмици се подготвяха, избираха най-хубавите си дрехи, за да се срещнат със свои близки и роднини. Общуваха познати и непознати, беше един незабравим празник изпълнен с много емоции и въодушевления.
По време на събора младите моми и ергените се оглеждаха, запознаваха се и полагаха основите на новите си семейства. Организираха се спортни, културни и други развлекателни мероприятия. Като на всеки събор, имаше и народни борби. Те преминаваха при голям интерес и предизвикваха бурни емоции от страна на събралото се множество. А на площада в центъра на селото до късно вечерта стотици младежи танцуваха на открито диско парти.

Прочитания: 1019 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари