Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
Новини
 
РЕСМИ МУРАД: 24 МАЙ НИ ПРИКАНВА КЪМ ДУХОВНО ИЗВИСЯВАНЕ И ЕДИНЕНИЕ
24 Май 2016

  [Още снимки]

„След всяко поредно честване на Деня на Светите братя Кирил и Методи се убеждаваме в нещо безспорно – няма друг празник, който толкова искрено и безрезервно да ни приканва към духовно извисяване и единение! Защото на полето на грамотността, знанието и културата не могат да виреят плевели на противопоставянето и неразбирането на другия. 24 май не само обединява духовно и ни изпълва с благородни чувства, но и стимулира най-чистите ни човешки стремежи за съпричастност към всенародния ни културен възход”. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад в приветствие по случай 24 май - Денят на славянската писменост и българската просвета и култура.
Ученици, учители, деца от детски градини, просветни и културни дейци се включиха в традиционното общоградско тържество в Ардино, за да заявят почитта си пред делото на солунските двама братя Кирил и Методий.
В празничната програма участие взеха малчуганите от ОДЗ „Слънце” и ЦДГ „Брезичка”, танцови състави и групи от СОУ „Васил Левски” , ОДК –Ардино. В нея се включиха още детска вокална група „Звънче” към читалище „Родопска искра” с
ръководител Ергюн Мюмюнов
Кметът Ресми Мурад с чувството на задоволство и радост посочи успешните културни, образователни, спортни и читалищни дейности в колективен и индивидуален план. Всички призьори получиха грамота и предметни награди от ръководството на общината.
Наред с дейците на просветата и културата в празника взеха участие и ръководството на общината начело с кмета Ресми Мурад, зам.-кметовете Изет Шабан, Наско Кичуков, председателят на общинския съвет Сезгин Байрам. Гости на събитието бяха още зам.-кметът на побратимената община от турския град Къркларели Адем Севим и общинският съветник от Къркларели Корай Челикканат.

Прочитания: 526 пъти

 
Преброяване 2021
 
 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари