Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
Новини
 
ЕМИ СТАМБОЛОВА ЩЕ ПЕЕ НА 60-ИЯ ЮБИЛЕЕН ТРАДИЦИОНЕН ПАНАИР В АРДИНО
10 Септември 2018

  [Още снимки]

Поп-певицата Еми Стамболова, наричана още кралицата на баладите, ще изнесе концертна програма в рамките на традиционните есенни културни празници в Ардино. Концертната проява ще се състои на 15 септември (събота) от 19 часа на централния площад.
Традиционният ардински панаир, който тази година се провежда за 60-ти пореден път е събитие, което привлича десетилетия гости отблизо и далеч. Празникът ще започне на 13-ти септември и ще продължи до 16 септември (неделя). Организаторите са предвидили богата културна и спортна програма. Проявите ще бъдат открити на 14 септември (петък) с празнична илюминация и концертна програма с участието на танцова група „Ачеля“ от Крумовград, женска певческа група „Демет“ към Сдружение за турска култура и изкуство от Крумовград, група за турски фолклор към градското читалище „Родопска искра”, детска танцова група към ЦПЛР/ОДК-Ардино. Слово ще произнесе кметът на общината Ресми Мурад, след което програмата ще продължи с концертна програма на пловдивската група „Мистик:Струни и глас“.
На 15 септември (събота) в центъра на града ще се организира програма на танцова формация от побратимената община Картал, Истанбул. Те ще представят танцови изпълнения и ще дефилират в центъра на града с традиционни народни носии от различни краища на южната ни съседка. Жителите и гостите на панаира ще се насладят и на изпълненията на танцовия клуб „Родопски кристал“ от Мадан.
За доброто настроение на жителите на Ардино и гостите на панаира ще се погрижи и оркестър „Родопи“ от Пловдив с ръководител Борис Христев, както и братята музиканти Емрах и Реджеб Якубови от община Борино, Смолянско.
В спортната програма е включен турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо. На градския стадион ще се проведе футболен турнир на малки врати, а в спортна зала „Юнак“ – турнир по тенис на маса за деца.
За дните на Ардино се очакват официални делегации от побратимените общини в Турция – Нилюфер и Картал, както и представителна група от Сдружението за културно сътрудничество «Егридерелилер» (ардинци) от Бурса.

Прочитания: 10509 пъти

 
Преброяване 2021
 
 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари