Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
Новини
 
РЕСМИ МУРАД: ПАНАИРИТЕ ОБЕДИНЯВАТ ХОРАТА
16 Септември 2018

  [Още снимки]

„Културните ни празници са за обединяване на хората. Няма да се делим по никакъв признак. Трудим се и творим заедно. Заедно ще се радваме на плодовете на труда и творчеството си. В градината на общия ни дом всички цветя са красиви по.своему”. Това заяви в приветствието си кметът на община Ардино Ресми Мурад при откриването на 60-ия юбилеен традиционен есенен панаир в родопския град. Той подчерта, че панаирите са не само място за обмяна и покупко-продажба на стоки, но и места за активни контакти и широка изява на творческия дух на хората. „Отворете сърцата си за богато и интересно общуване. Гостите на града ни да се чувстват като у дома си. Народът казва: гостът идва с девет късмета, консумира само един и си тръгва, оставяйки на домакина другите осем късмета“, заяви Ресми Мурад.
През уикенда в града под Белите брези се събраха стотици хора от цялата страна, както и гости от чужбина, за да празнуват заедно. Официални гости на празненството бяха народните представители от ДПС Адлен Шевкед и Ерол Мехмед, областният лидер на ДПС Изет Шабан, почетният гражданин на Ардино писателят Халид Алиосман Даалъ. Тук бяха още представителни делегации от побратимената община Картал-Истанбул, водена от Васфие Йълмаз, съветник на кмета д-р Алтънок Юз, както и от Сдруженията за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) от Бурса, начело със зам.председателите Юксел Юртсевен и Олджай Чошкун, председателят на сдружение „Балканлълар” (Балканци) от Истанбул Олджай Йозгюн.
В своето празнично приветствие депутатът Ерол Мехмед заяви, че един празник е истински, когато е споделен. „ Да съхраниш една традиция 60-години, особено през последните преходни 30 години, е истинско постижение и Ардино заслужава нашите искрени поздравления. Традициите се тачат и ни правят по-хубави и стойностни хора. А родопчани имат широка душа и голямо сърце“, заяви Ерол Мехмед.
Пред присъстващите беше прочетен поздравителен адрес по повод есенните културни празници от президента на България Румен Радев. В община Ардино са получени поздравления и от Управителния съвет и екипа на Националното сдружение на общините в България и от председателя на Съюза на българските учители д.ик.н.Янка Такева.
И тази година жителите и гостите на Ардино имаха възможност да се насладят на богата културно-развлекателна и спортна програма.
В концертните програми се включиха танцовата формация от побратимената община Картал, пловдивската група „Мистик“, местните музиканти Ергюн Мюмюнов, Ердан Чауш и Милена Василева от Кърджали, братята Емрах и Реджеб Якубови от смолянското село Борино. Публиката се наслади и на изпълненията на групата за турски народни танци "Ачелия" към ЦПЛР ОДК - Крумовград с художествен ръководител Лейля Исмаил, женската фолклорна група "Демет" към Сдружение за турска култура и изкуство в Крумовград с ръководител Бакие Осман. Оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил за пореден път обра аплодисментите на публиката с великолепното си представяне. Заедно с тях в концертната програма се включи още младата солистка Леман от Бял извор.
С бурни аплодисменти бе посрещнат и детският танцов състав при Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР) - ОДК в Ардино с ръководител Светлана Карамфилова. Със свои изпълнения пред публиката се изявиха още оркестър „Родопи“ с ръководител Борис Христев и танцов клуб „Родопски кристал“ от Мадан.
В спортната програма бяха включени турнири по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо, футболна малки врати и тенис на маса.

Прочитания: 10475 пъти

 
Преброяване 2021
 
 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари