Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
Новини
 
АРДИНО С РЕКЛАМЕН ФИЛМ НА ЕДЕН ДЕСТИНАЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ
21 Май 2019


Екип на ЕДЕН дестинации по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България” започна да реализира рекламен филм за община Ардино. Ардино ще стане част от европейската ЕДЕН мрежа. EDEN (European Destinations of Excellence - Най-добри европейски дестинации) е проект, който популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз. Министерството на туризма е бенефициент по проекта. С реализацията му се цели да се привлече вниманието и да се промотират нововъзникващи български туристически дестинации като се популяризират не толкова известни, но притежаващи туристически потенциал места.
Ардино е планинска община, разположена на границата между Източните и Западните Родопи. Тя притежава висок природен потенциал, богата на култура история, наличие на природни феномени и забележителности и благоприятни климатични условия за отдих.
В района са изградени множество екопътеки до забележителни природни, исторически и архитектурни обекти. Дестинацията предлага голямо разнообразие от културни забележителности като Дяволския мост на река Арда, тракийското светилище "Орлови скали", Старата барутчийница, Историческия музей - Ардино, крепостта "Калето", крепостта "Кривус" край с. Башево, връх "Алада", язовирите "Кърджали" и "Боровица", природният феномен "Хладилника", находища на "Родопски силивряк" в с. Дядовци и с. Любино и др.
Основна атракция, с най-голям туристопоток на територията на община Ардино е Дяволският мост над река Арда, който е най-големият и най-величествен мост в Родопите, емблема на община Ардино и едно от чудесата на средновековното строително изкуство на Балканите – заради изумителната му архитектурна елегантност, но също и като инженерно-техническо постижение. Той е една от архитектурни конструкции в България, датиращи от ранния XVI век, запазени целостта си досега. Пейзажът и местността са наистина несравними като гледка. Мостът е разположен в красив тесен пролом, свързвайки източния и западния бряг по средното течение на река Арда, която тук образува каньон с големи меандри.
В Ардино се намира единствената естествена брезова гора в Родопите - местността „Белите брези”. Лечебните свойства на чистия въздух в местността са всеизвестни и безспорни не само в пределите на България, но и по света. Туристическият комплекс "Белите брези" оказва благоприятно влияние за лекуване на белодробни и алергични заболявания. Смята се, че заради кристално чистия въздух тук могат да бъдат извършени хирургически операции дори и на открито.

Прочитания: 4493 пъти

 
Преброяване 2021
 
 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари