Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
Новини
 
АВДЖИИТЕ ОТ АРДИНО ИЗПРАТИХА СЕЗОНА С КУПОН
02 Февруари 2012


Кръшни хора до след полунощ виха ловците от Ловно-рибарското сдружение „Бели Брези” в Ардино. На традиционната си ловна вечеринка, която се проведе в ресторанта на хотел „Бели Брези”в едноименния туристически комплекс, ръководството на сдружението награди най-добрите дружини и авджии за изминалата година. Ловците от Ардино 2 с председател Гюнай Мустантиков бяха отличени за най-добра дружина, която извършва ловно-стопански мероприятия. Авджиите от дружината в Ленище с председател Шефкед Шериф получиха купа и грамота, тъй като са гръмнали най-много диви свине през този сезон. Садула Емурла от дружина Ленище бе удостоен с приза за най-добър ловец за отстреляни глигани, а Гюнер Мурадов от същата дружина за най-добър природозащитник.
През изминалата година ардинските авджии нямаха добра слука. Никога в историята си те не отчетоха такъв плачевен резултат, както през 2011 година. За 24 излета отстреляха едва 57 прасета.
Годишният празник на авджиите уважиха кметът на Ардино Ресми Мурад, зам.-кметовете Неджми Ходжов и Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрамов, директорът на Държавно горско стопанство в Ардино Веселин Ангелов,
началникът на Районното полицейско управление в Ардино Щилян Узунов. Тук бе и председателят на ЛРС „Бели Брези” Баяр Делимехмед.
Кметът Ресми Мурад пожела на ловците много наслука, здраве и успех във всички начинания през новата 2012 година. „Аз, като кмет, мога само да помагам”, засвидетелства подкрепата си Ресми Мурад.
Много награди имаше по време на разиграната томбола, като най-големите награди по традиция бяха печалби от месо от елен лопатар, диво прасе и муфлон.
До след полунощ продължи веселието на ардинските ловци с много тостове и наздравици за живот и здраве и с обещанията да дадат още от себе си, за да богатеят ловните полета. Защото само с добрите грижи към дивеча ще има и какво да отстрелват през ловните излети.

Прочитания: 1123 пъти

 
Преброяване 2021
 
 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари