Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
Новини
 
ПРИЕХА БЮДЖЕТ НЕ НА ФАНТАЗИИТЕ, А НА РЕАЛНОСТИТЕ
09 Февруари 2012

  [Още снимки]

Въпреки бедствената обстановка редовното заседание на Общинския съвет в Ардино на 8 февруари започна по обяд и продължи точно 4 ч. и 4 мин. Преди разглеждане на 20-те точки от дневния ред общинските съветници с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите в наводненията. По молба на общинския съветник Съби Узунов, кметът на общината Ресми Мурад и заместникът му Иззет Шабан обстойно информираха присъстващите в залата съветници, служители и граждани със спешно предприетите и продължаващи нон-стоп действия на общинския кризисен щаб за преодоляване на екстремните ситуации.
По първите две точки от дневния ред на заседанието - отчет за изпълнението на общинския бюджет за 2011 г. и новия бюджет за настоящата година, внесени от общинския кмет Ресми Мурад, общинските съветници отвориха открит диалог по вечно актуалния въпрос „общество - кмет”. Почти стопроцентово местните съветници признаха, че кметът Ресми Мурад е стопанин, който доказва пета година, че добре управлява общинските средства. Че кметът Ресми Мурад е един от главните двигатели на промяната ни от консуматори в отговорни европейски граждани чрез условията, които създава с работата си за превръщането на тази промяна от препоръчителна в задължителна. В крайна сметка, изказаните размисли, мнения, претенции, предложения по темата бюджет гравитираха в една точка: обществени цели и интереси. 6 437 216 лева е рамката на бюджета на община Ардино за 2012 г., разпределени по функции, групи, дейности и параграфи. За делегирани държавни дейности гласуваната сума е в размер на 4 034 342 лв., от които 100 хил. лв. за съфинансиране на жизненоважни проекти, а за местни дейности - 2 404 782 лв. След обсъждане общинските съветници гласуваха и поименен списък за капиталови разходи през 2012 г. на стойност 1 151 400 лв.
По думите на кмета Ресми Мурад, бюджет 2012 не е бюджет на фантазиите, макар и оскъден, почива на реалностите. Тези реалности пък са очертани от нашите съграждани и кметове на населени.
Общинските съветници изслушаха управителя на Ардинската болница д-р Калоян Персенски и приеха финансов отчет за дейността на лечебното заведение, което е във финансова криза. След актуален преглед и анализ, местните парламентьори гласуваха изменения и допълнения в частта на местните такси и данъци, цени на услуги, наеми и други актове. Общинският съвет одобри решения за кандидатстване със следните проекти: „Изграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни мрежи и съоръжения в с. Млечино”, „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите” и „Подобряване на градската среда”.
Председателят на Общинския съвет Сезгин Байрямов и зам.-кметът Неджми Ходжов са определени за общински представители в Общото събрание на акционерите на МБАЛ „Атанас Дафовски” - Кърджали.

Прочитания: 772 пъти

 
Преброяване 2021
 
 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари