Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
Новини
 
УСПЕШНОТО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ОТ АРДИНО И БУРСА ПРОДЪЛЖАВА
22 Февруари 2012

  [Още снимки]

От една година колективът на Обединено детско заведение „Слънце” в Ардино си сътрудничи активно с детска градина „Абакюс анаокулу” към частен колеж „Доа колежи”(Колеж на природата) в Бурса, съобщи директорът Димитрина Александрова . Тя сподели, че двете детски заведения са си подали ръка за съвместна дейност по проект на Програма „Коменски - Учене през целия живот” на Европейския съюз. От началото на 2012 година към тази инициатива са се включили още три детски градини от Дания, Италия и Франция.
„Целта на проекта е подпомагане на международното сътрудничество между образователните институции и кадрите, обмен на добри педагогически практики по отношение на опознаване на различните културни традиции и природосъобразния начин на живот”, каза Александрова.
По повод установените контакти, кметът на община Ардино Ресми Мурад, заедно с директора на ОДЗ „Слънце” Димитрина Александрова и медицинската сестра Нефизе Шабан за втора поредна година посетиха „Абакюс анаокулу” в Бурса.
„Посещението беше вълнуващо и за двете страни. Домакините ни запознаха с новостите прилагани в учебната програма с децата и с различни техни инициативи. Предоставиха ни възможността да разгледаме обновената материална база и условията, при които се възпитават и обучават техните деца. Получихме покана за участие в Международен педагогически форум, който ще се проведе в началото на месец май. Инициативата се организира за втори път и включва обмен на практики между предучилищни детски заведения”, сподели Александрова.
От своя страна, ардинското детско заведение покани педагогическата колегия на „Абакюс анаокулу” да гостуват по повод 40-годишния юбилей на ОДЗ „Слънце”през месец май.

Прочитания: 738 пъти

 
Преброяване 2021
 
 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари