Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
Новини
 
АКТУАЛИЗИРАХА СТРУКТУРАТА НА ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В АРДИНО
24 Юли 2012

  [Още снимки]

Две допълнителни докладни бяха включени в проведеното заседание на Общинския съвет в Ардино. То бе открито от председателя Сезгин Байрям. Сред по-важните докладни, върху които се произнесоха местните парламентаристи бяха тези за текущото изпълнение на бюджета, извънбюджетните сметки и фондове, КСФ и капиталовите разходи на община Ардино за първото шестмесечие. Кметът на общината Ресми Мурад получи подкрепата на съветниците да бъдат извършени вътрешни компенсирани промени между отделните обекти в рамките на определените средства за капиталови разходи.
Одобрено бе изменение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. Според промяна в закона, общинските съветници ще получават 30 % от брутната работна заплата на служител в общината вместо досегашните 60. Трудовото възнаграждение на председателя на местния парламент пък се фиксира на 90 % от възнаграждението на кмета на общината. Местните парламентаристи се произнесоха кметът да подпише Запис на заповед за авансово плащане по договор за изпълнение на проекта „Укрепване на бреговете на река Ардинска и възстановяване на речни прагове с цел предотвратяване на наводнения” по Оперативна програма „Регионално развитие”. Обсъдена бе междинната оценка на Общинския план за развитие на община Ардино за периода 2007-2013 г.
Друга докладна касаеше промяна на общата численост и структура на общинската администрация в Ардино и дейностите към нея. Актуализиран бе списъкът на средищните училища за учебната 2012-2013г. Кметът на общината Ресми Мурад получи правото да актуализира годишната програма за управление и разпореждане със земеделски земи, частна общинска собственост.
Процедури за продажба на земеделски земи и отдаване под наем на общински имоти бяха заложени в следващите докладни. Приета бе Наредба за придобиване, притежание и стопанисване на кучета и овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Ардино.
Прието бе предложение за поставяне паметна плоча на улицата на която е живял видния ардинчанин Христо Филипов. В края на заседанието бе гласувано и решение за създаване на общинско предприятие базирано на биотехнологиите и новите енергийни източници.

Прочитания: 708 пъти

 
Преброяване 2021
 
 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари