A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниВъзобновиха учителската спартакиада в Ардино

Работещите в сферата на Образованието от Община Ардино, след няколко годишно прекъсване от пандемичните ограничения, под ръководството на Синдиката на Българските Учители /СБУ/ и под егидата на Кмета на Общината инж. Изет Шабан, проведоха 5-та Учителска спартакиада в местността „Трите чучура” край града.

ЛРС „Бели брези“-Ардино проведе годишното си отчетно събрание

В събота, 27 април, Ловно-Рибарско Сдружение „Бели  брези“-Ардино проведе отчетно събрание. Гости на форума бяха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и Даниел Тошков, главен секретар на НЛРС „СЛРБ“.

ДГ „Слънце“ в Ардино отбеляза 51-години от създаването си

Празничен бе днешният ден за детска градина „Слънце“ в Ардино, а поводът за това - 51 години от нейното създаване. В двора на заведението децата изнесоха тържествен празничен концерт пред своите родители, който протече с много песни, танци, стихове, игри и веселие.

Кметът на Ардино получи благодарствено писмо от Асоциация за инсулт и афазия

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан получи благодарствено писмо от председателя на УС на Асоциацията за инсулт и афазѝя инж. Дорина Добрева относно Националната кампания „Живот след инсулт“ по повод 9-ти май – Европейски ден на информираност за инсулта.

Абитуриенти огласиха Ардино

38 зрелостници от Випуск 2023 на Иновативно средно училище „Васил Левски“ в Ардино с бурни възгласи и мощно отброяване от 1 до 12 огласиха централните улици в града. Момчетата и техните дами дефилираха пред близки, родители и приятели и граждани в своята първа звездна вечер. 

Спортен празник за учениците в Ардино

портен ученически празник под надслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“ се проведе в Ардино. В него взеха участие ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап от Иновативно средно училище „Васил Левски“, които се състезаваха в различни игри. Проведоха се турнири по футбол, волейбол, баскетбол, шахмат, бадминтон и други спортни игри.

Ардино празнува 24 май

Ардино тържествено oтбeлязa 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Деца, учeници, учитeли, прocвeтни и културни дeйци и граждани ce включихa в трaдициoннoтo oбщoгрaдcкo тържecтвo на площада в центъра на града, зa дa зaявят пoчиттa cи прeд дeлoтo нa светите брaтя Кирил и Мeтoдий.

Кметът инж. Изет Шабан поздрави дядо Енвер за 91-ия му рожден ден

Навръх 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост, дългогодишният миньор от рудник „Горубсо“ в Мадан Енвер Зюлкер от Ардино празнува своя 91-ия рожден ден. Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов дойдоха лично да уважат празника на дядо Енвер.

Общинският съвет в Ардино проведе редовното си месечно заседание

Общинския съвет в Ардино проведе своята редовна сесия. Тя бе водена от председателя Сезгин Байрям, в присъствието на кмета на общината инж. Изет Шабан, зам.-кметовете – Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков.

Достойно представяне на децата на Ардино

На 19 май 2023 г. в изложбената зала на ЦПЛР-ОДК град Кърджали бе открита експозицията, включваща 122 рисунки на тема „ С очите си видях бедата“. Това бяха рисунките на призьорите от общинските етапи на област Кърджали.

Жителите и гостите на Ардино се радват на красиви новозасадени летни цветя

Традиционното пролетно зацветяване на община Ардино е в ход. Работници от отдел „Екология и опазване на околната среда“ засадиха 7 200 броя разноцветни летни цветя от видoвете: калиопе, сакъсчета, бегония, калдъръмче, далия, целозия, газания, агератум и тагетис в централната градска част, парк „Нилюфер“, паркът зад пощата и по кашпите, които се намират в двора на общината.

Шестгодишен художник от ДГ „Слънце“ с първа награда от Национален конкурс

6-годишният Джейхун Юджел Зафер от четвърта група „Смърфчета“ към Детска градина „Слънце“ от Ардино спечели първо място в първа възрастова група с рисунка в 10-ия Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово“. Състезанието се проведе в Търговище. Най-високото отличие талантливият малък художник печели с рисунката „Моят роден град Ардино“.

Баскетболистите на Ардино са вицешампиони на Зоналните ученически игри

Отборът на Иновативно средно училище „Васил Левски“ от Ардино се класира на второ място на Зоналното ученическо първенство по баскетбол във възрастовата група 8-10 клас. В решаващата среща за първото място възпитаниците на преподавателя по физическо възпитание и спорт Бахтияр Ходжов загубиха от тима на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ - Хасково“.

Поздравителен адрес от ръководството на община Ардино по повод Деня на българския спорт

17 май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта. Денят е признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта, прославили името на България през годините. По този повод кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям  отправиха поздравление към всички ардински спортисти, треньори и спортни дейци, които прославят името на Ардино и България у нас и по света.

Приказният свят на моя роден край

През месец април 2023 година в град Цар Калоян се проведе пети национален конкурс за детска рисунка „Приказният свят на моя роден край“.

Девойките на СКТМ „Юнак“ абсолютни шампиони на Държавното отборно и лично първенство до 21 години

С шест златни и един сребърен медал се завърнаха талантливите състезателки на СКТМ „Юнак“- Ардино от Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса до 21 години, което се проведе в Пловдив. Цветелина Георгиева стана шампион в индивидуалната надпревара. Във финалната среща тя победи Калина Христова от тима на „Корабостроител“ (Варна).

Кметът на Ардино проведе традиционна среща с абитуриентите

И тази година по традиция кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе среща с абитуриентите от Випуск 2023 при Иновативно средно училище „Васил Левски“ в града. Поводът бе успешното завършване на средното образование на младите хора и предстоящия Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май.

Достойно представяне на децата на Ардино

Школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК гр. Ардино с награди от XVI Национален конкурс „Под дъгата на детството ‘‘ град Сандански- 2023.

Ардинските тенисистки за втора поредна години шампиони на България до 21 години

Талантливите състезателки на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ (Ардино) за втора поредна година спечелиха шампионската титла на България при 21-годишните. Във финалната среща възпитаниците на треньора Бейхан Емин победиха силния отбор на домакините „Стоянстрой“ след драматичен двубой с 3:2 и спечелиха златото. На трето място се класира отборът на „Корабостроител“ (Варна).

Поздравителен адрес от кмета на Ардино инж. Изет Шабан за Международния ден на сестринството

Поздравителен адрес до всички медицински сестри и професионалисти по здравни грижи на територията на община Ардино по случай Световния ден на сестринството отправи кметът инж. Изет Шабан. В него се казва:

Библиотекарите отбелязват своя професионален празник

Днес, 11 май, своя професионален празник отбелязват библиотекарите. Датата първоначално е отредена от Българската православна църква за честване на славянските първоучители – светите братя Кирил и Методий, а от 1851 г. тя се отбелязва и като празник на българската просвета. 

Община Ардино подкрепя пострадалите и техните близки за качествен живот след инсулт

Община Ардино подкрепя пострадалите и техните близки за качествен живот след инсулт Обръщение на кмета на Община Ардино инж. Изет Шабан по случай Европейския ден за информираност за инсулта Уважаеми съграждани,

Десет ученици ръководиха община Ардино за няколко часа

За поредна година ученици от Иновативно средно училище „Васил Левски“ от Ардино заеха за няколко часа местата на кмета на общината инж. Изет Шабан, председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков и началници на отдели в общинската администрация. Инициативата бе по повод 9 май - Ден на Европа и в рамките на Деня на ученическото  самоуправление.

Поздравителен адрес

ДО ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БЧК-КЪРДЖАЛИ Уважаеми доброволци, червенокръстци, партньори и съмишленици,

Честит празник!

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ с 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия жителите на общината и им пожелават здраве, добруване и благоденствие! Честит празник!

Община Ардино постави контейнери за събиране на текстилни продукти и обувки

Община Ардино изпълнява програмата за разделно събиране на отпадъците, с цел тяхното рециклиране или оползотворяване. На места в централната част на града са поставени контейнери за събиране на неизползвани употреба текстилни продукти и обувки, годни за употреба.

Медал за Айлин Осман

Тази година в рамките на Международния детски фестивал „ Млади таланти“ се проведе и Националния конкурс по народно приложно изкуство „ Лазарка мома гиздава“.

Редовна среща на кметовете и кметските наместници в община Ардино

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си редовна месечна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. На нея бяха обсъдени текущи въпроси и проблеми. 

Национален конкурс за детска рисунка “Моят Великден”

852 творби взеха участие в Националния конкурс за детска рисунка “Моят Великден” 2023 година. Частни и държавни, основни и средни училища, специализирани училища по изкуствата, гимназии, ЦПЛР, школи и читалища от 20 области в страната изпратиха рисунките на своите възпитаници!

4 златни и 3 сребърни медала спечели СКТМ „Юнак“ на Държавното първенство до 19 години

Със седем медала (четири златни и три сребърни) се завърнаха състезателите на Спортен клуб „Юнак“ - Ардино от Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса до 19 години, което се проведе в Горна Оряховица. За трета поредна година талантливите състезателки Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу играха финал в индивидуалната надпревара.

МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА АРДИНО

В Петнадесетото издание на Международния детски фестивал „ Млади таланти- 2023“ участието на ЦПЛР- ОДК беше едно от най- аплодираните и запомнящи се. Всички школи бяха представени и изявите им обраха овациите на публиката.

Младите надежди на СУ „Васил Левски“ от Ардино шампиони на Зоналните ученически игри по тенис на маса

Първо място на Зоналното ученическо първенство по тенис на маса във възрастовата група 8-10 клас извоюваха младите надежди на СУ „Васил Левски“ в Ардино. Така възпитаниците на учителя по физическо възпитание и спорт Бейхан Емин придобиха право да участват във финалния национален етап на Ученицески игри 2022/2023 г., който ще се проведе през месец юни в Ямбол.

Община Ардино бе наградена с Отличителен знак за равнопоставеност

Община Ардино бе наградена с Отличителния знак за значими постижения в изпълнение на политиката по равнопоставеност на жените и мъжете в Република България. Наградата бе връчена на кмета инж. Изет Шабан от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров на специална церемония в София.

„Ръка за ръка“ – за по-чист и зелен град

Нека заедно се обединим в обща кауза за почистването на Ардино! „Ръка за ръка“ – за по-чист и зелен град ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ 29 април – 27 май 2023 г.

Млади таланти

Тази година за петнадесети път Международният детски фестивал на изкуствата „Млади таланти” даде възможност на деца и младежи до 19 години от музикални, театрални, танцови формации, школи по изобразително и приложно изкуство, фото клубове, литературни студиа, групи и състави от всички видове образователни институции, читалища и други да изявят своите умения.

Община Ардино уведомява, че крайният срок за плащане на местните данъци и такси с 5% отстъпка е до 2 май

Община Ардино, отдел „Местни данъци и такси“, уведомява, че наближава 2 май, когато изтича срокът за заплащане на задълженията за данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2023 г. с отстъпка от 5 на сто

Поздрав от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан по повод Рамазан Байрам

Поздрав от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан по повод Рамазан Байрам

Празничен концерт за Рамазан Байрам в Ардино

Празничен концерт в навечерието на светлия мюсюлмански празник Рамазан Байрам се проведе в салона на читалище „Родопска искра“ в Ардино. Културното събитие събра в салона на духовното средище стотици жители и гости на общинския град. Сред присъстващите бяха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.кметът Неджми Мюмюнходжов, председателят на Общинския съвет на ДПС-Ардино Шахин Байрамов.

Инж. Азис Мурад е преизбран за председател на Общински координационен съвет на Синдиката на българските учители в Ардино

Инж. Азис Мурад бе преизбран за председател на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители (СБУ) в Ардино. Решението бе взето единодушно по време на общинската Отчетно-изборна конференция на Организацията на СБУ в Ардино за периода 2017 - 2022 г. Гости на събитието бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов. Областният координатор и член на Централното ръководство на СБУ Нели Арнаудова също уважи форума на Ардинци.

Кметът на Ардино взе участие в заседание на Обществения съвет за закрила на културното наследство

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и членовете на Обществения съвет за закрила на културното наследство положиха цветя пред Бюст-паметника на световноизвестния турски писател и поет Сабахатин Али по повод 75-години от кончината му. Церемонията, отложена заради проведените наскоро избори, се проведе в двора на Общинския музей след поредно заседание на Обществения съвет за закрила на културното наследство.

Поздрав за Великден

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан ПОЗДРАВЯВА всички християни от общината по случай светлия празник ВЕЛИКДЕН като им пожелава здраве, късмет, успехи и по-добри дни! Честито Възкресение Христово!

Джамията в Ардино - една от най-старите в областта

Централната джамия в град Ардино е една от най-старите в региона и е една от двете в областта, която има две минарета. Според най-възрастните жители се предполага, че е строена към края на 16-ти и в началото на 17-ти век. Архитектурата ѝ не се отличава от останалите джамии, строени в същия период – молитвен дом с квадратен план, ориентиран на югоизток към свещените градове – Мека и Медина, с молитвена ниша – михраб.

Поздравителен адрес от кмета на община Ардино по повод Великден

По случай настъпващите Великденски празници кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати поздравителен адрес до църковното настоятелство на храм „Свети Архангел  Михаил“.

Общинският съвет в Ардино одобри разпределението на средствата от целевата субсидия за капиталови разходи през 2023 година

Общински съвет - Ардино одобри единодушно внесеното от кмета на общината инж. Изет Шабан предложение за разпределението на средствата от целева субсидия за капиталови разходи за тази година в размер на 2 750 800 лева.

Популяризират приемната грижа в Ардинско

Информационна среща, посветена за популяризирането на приемната грижа, се проведе в заседателната зала на община Ардино.

Кметът инж. Изет Шабан поздрави всички ардински медици за професионалния им празник

Поздравителни адреси до всички медици в община Ардино изпратиха днес кметът инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Поводът бе Световния ден на здравето!

Кметът на Ардино се срещна с имами от Анталия и Адана

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе разговор с имамите Мустафа Алтъньорз от Анталия и Мурад Гьозюкючюк от Адана, които са представители на Дирекция „Диянет“ на Република Турция по време на Свещения месец на мюсюлманите Рамазан в Ардино.

Красотата на българската гора

По повод честването на „ Седмицата на гората- 2023 “ Южноцентрално държавно предприятие- Смолян обяви конкурс за рисунка на тема „Красотата на българската гора“.

Поздравителен адрес от кмета на община Ардино по случай Седмицата на гората

ДО ДИРЕКТОРА НА ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО АРДИНО УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР, От името на ръководството на община Ардино и от мое име, Ви поздравяваме най-сърдечно по случай Седмицата на гората (03-09.04.2023 година).

Обявиха частично бедствено положение в Ардино заради обилни валежи

Частично бедствено положение обяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан в следствие на обилните валежи в периода от 3,4 април. То важи за част от територията на общината и се отнася за 6 населени места - Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука, които останаха без пътна връзка със света поради това, че железобетонния мост на река Арда при село Китница е залят от водите на река Арда.

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/