A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

НовиниСезим от Ардино с награда на ЮЗУ „Неофит Рилски“ от национален конкурс за рисунка

Сезим Йозгюр от Ардино спечели наградата на Югозападен университет „Неофит Рилски“ от Седмия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“. Това е поредното отличие за възпитаниците на Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК – град Ардино с ръководител Мюзейен Юсуфова.

Община Ардино е сред 7-те финалисти на Националния конкурс „Нестле за Живей активно!“

Община Ардино е сред 7-те финалисти на Националния конкурс „Нестле за Живей активно!“ 2020 г.

Започват обществените обсъждания на Бюджет 2021 в Ардино

От утре (12 януари) кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и неговият екип започват традиционните изнесени срещи и разговори с жителите във всяко населено място от територията на общината за обсъждане на новия общински бюджет за 2021 година.

Децата от Жълтуша показаха завидни актьорски умения

Малчуганите от детска градина „Радост“ в ардинското село Жълтуша показаха завидни актьорски умения в драматизацията на приказката ,,Заенце –Баенце“. Учителките Алина Семерджиева и Елза Ставрева споделиха, че децата обичат да слушат и преразказват приказки. И като истински артисти пресъздават приказки и обогатяват своята култура.

Поредни отличия за възпитаниците на ДГ „Слънце“ в Ардино

Поредни награди спечелиха малчуганите от Детска градина „Слънце“ в Ардино от участията си в Националния конкурс за кукли „С кукла Ная -пея, уча и мечтая“, както и в Международния конкурс за детска рисунка „Обичам моята Родина“.

Община Ардино поставя нови контейнери за разделно събиране на отпадъци

Община Ардино подхожда отговорно към оптимизиране на управлението на отпадъците. През 2020 г. бяха закупени три броя нови специализирани сметосъбиращи автомобили, като в резултат на което, с цел намаляване на разходите за гориво, само един камион организира транспортирането и депонирането на твърдите битови отпадъци. Важно място в тази система заема и осигуряването на населените места с необход

Община Ардино продължава осигуряването на топъл обяд за 1 300 потребители

Предоставянето на услугата „Топъл обяд” в Ардино продължава и през 2021 г. Община Ардино подаде проектно предложение пред Агенцията за социално подпомагане „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Ардино“ по Oперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 за 1 300 потребители.

НОВОГОДИШЕН ПОЗДРАВ

НОВОГОДИШЕН ПОЗДРАВ

Благотворителна инициатива зарадва деца, настанени в семейства на близки и роднини в Ардино

За шеста поредна година бизнесмени от Ардино зарадваха децата, настанени в семейства на близки и роднини, живеещи на територията на общината. Инициативата е на Мариана Коджаманова – дългогодишен приемен родител, която е съпричастна към съдбата на тези хора

Млади творци от Ардино са отличени за рисунките си в конкурса „Коледа и Нова година“

Възпитаници на школата по изобразително изкуство към Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР)-ОДК в Ардино с ръководител Мюзейен Юсуфова приключиха отиващата 2020 година с призови места в конкурса за рисунка и фотография „Коледа и Нова година“.

Новогодишен поздрав от побратимената турска община Картал, Истанбул

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан получи поздравителен адрес от кмета на побратимената турска община Картал, Истанбул Гьокхан Юксел по повод настъпващата 2021-ва година.

Последна за годината сесия на Общинския съвет на Ардино

Общинският съвет в Ардино проведе своето последно редовно заседание за 2020 година спазвайки всички противоепидемични мерки. На него общинските съветници одобриха дневен ред с девет точки.

Ваксинирането в Ардино започна

Днес в Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино започна ваксинирането срещу COVID-19 на служители от медицинския персонал. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Гюнер Осман.

Кметът на Ардино награди с парична премия Сейхан Алиев за отлично свършена работа

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан награди с парична премия Сейхан Алиев, работник поддръжка и ремонти към отдел „Екология и опазване на околната среда“. Паричният стимул е за отлично изпълнение и отношение на поставените задачи към него от ръководството на общината.

Детство мое… /блиц-интервю с кмета на гр. Ардино – г-н Изет Шабан/ От Дамла Йорданова

Детството- най-хубавата част от живота на човека. Част, в която светът е розов; време , в което всичко във вселената ти съдейства; свобода, която не можеш да изживееш отново.

Кметът на Ардино награди талантливите тенисисти на СКТМ „Юнак 2005“

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан награди с парична премия талантливите тенисисти на СКТМ „Юнак 2005“, спечелили призови места в държавните първенства във всички възрастови групи. Инж. Изет Шабан пожела на младите спортисти да бъдат последователни и упорити в тренировките, но да покажат добри резултати и в учебния процес.

Община Ардино осигури коледно-новогодишни лакомства за децата от детските градини

И тази година, въпреки че обстановката е пандемична и малчуганите не посещават детските градини, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан не забрави да ги зарадва с лакомства и пожелания за изпълнени със знания и вълшебства и магии дни от новата 2021 година. Инициативата е по повод настъпващите Коледни и новогодишни празници.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан честити 90-годишния юбилей на Шинаси Касабов

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поднесе своите най-сърдечни поздравления и искрени благопожелания на Шинаси Касабов по случай неговия 90-годишен юбилей.

Отчет на кмета на община Ардино за 2020 г.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Като кмет на община Ардино, избран от листата на политическа партия „Движение за права и свободи“, заявих, че ще продължа и развивам традицията, ежегодно да се отчитам пред населението на общината.

„ Зимни фантазии ‘‘ се превърна във феерия от цвят и красота !

Проведеният в периода 14-18.12.2020 онлайн конкурс„ Зимни фантазии ‘‘ , чийто организатор е ЦПЛР-ОДК гр. Ардино, събра над 450 рисунки и картички от цяла България. Участниците , малки и големи оставиха сърцата си на листа и сътвориха цветен карнавал , съчетал в себе си мечти, фантазии и пожелания.

Рисунка на Севги включена в календара на Община Ардино за 2021 година

Готов е календарът на Община Ардино за 2021-ва година. Този път на него, по идея на кмета на общината инж. Изет Шабан е включена рисунката на 17-годишната Севги Карахасан от Школа по Изобразително изкуство към ЦПЛР - Общински детски комплекс в Ардино.

Избраха нов председател на Общинската структура на БЧК в Ардино

Бахар Реджебов, началник отдел „Образование, култура и спорт“ към Общинска администрация - Ардино е новият председател на Общинската организация на БЧК в града под Белите брези. Той бе избран единодушно на ръководния пост.

Благодарствено писмо до ръководството на община Ардино

С благодарствено писмо до кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям, студенти-първокурсници (2020 /2021 г.), завършили средното си образование на територията на общината, изразиха своята признателност и искрена благодарност, че са уважени от тяхна страна с отпусната еднократна стипендия по повод 8-ми декември – студентския празник. То бе връчено на двамата ръководители от Митко Кисьов, студент в Медицинския университет в Пловдив, специалност – Фармация.

Награди за малките художници от Ардино в национален конкурс

Заслужени награди спечелиха възпитаниците на Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК с ръководител Мюзейен Юсуфова в 5-ия Национален конкурс за рисунка „Моят празник“ – Стара Загора 2020. С грамота са отличени 8-годишните Дамла Йозгюр и Ямур Йозгюр и 12-годишната Айлин Осман. Техните рисунки са сред 100 рисунки, които ще украсят изложбената зала.

Кметът инж. Изет Шабан: Образованието е основен приоритет за община Ардино

Общински съвет – Ардино, проведе предпоследното си редовно заседание за настоящата година. Предложеният дневен ред включваше 14 точки. В началото с едноминутно мълчание бе почетена паметта на Почетният гражданин и Бащата на тениса в Ардино Решат Айдън, който почина в Истанбул на 74-годишна възраст.

Община Ардино с еднократна помощ за студенти по случай 8 декември

За поредна година Община Ардино, с решение на Общинския съвет, отпусна еднократна финансова помощ за всички студенти-първокурсници (2020 /2021 г.), завършили средното си образование на територията на общината. Общата сума е в размер на 2 000 лева.

Ръководството на община Ардино изпрати съболезнователно писмо до близките на Почетния гражданин и Бащата на тениса Решат Айдън

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха съболезнователно писмо до семейството и близките на починалия  Почетен гражданин Решат Айдън.

Читалищната библиотека в Млечино получи дарение от университетско издателство

През седмицата библиотеката при Народно читалище „Любен Каравелов“ в ардинското село Млечино обогати своя фонд с три томчета от поредицата „150 шедьовъра на българския разказ“, включващи произведения от класици като Вазов, Йовков, Елин Пелин до съвременни автори като Здравка Евтимова, Виктор Пасков, Георги Господинов и др. Това стана благодарение на инициативата на издателството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

до Студентите в община Ардино Скъпи студенти, 8-ми декември е вашият празник – така любим, емоционален и очакван с нетърпение! Приемете искрените ни поздравления по повод днешния празничен ден!

Учителите в СУ „Васил Левски“ в Ардино с ново преносимо устройство Chromebook

СУ „Васил Левски“ в Ардино приключва календарната 2020 година с нови, технологични придобивки за подобряване работата на учителите. В отговор на предизвикателствата пред съвременното образование, директорът на училището Аника Петрова, със средства от делегирания бюджет от община Ардино на училището закупи и раздаде на учителите 44 устройства Chromebook, с помощта на които те ще използват образователния потенциал на новите технологии на 21. век за качествено провеждане на обучението на учениците не само в електронна среда, но и присъствено – в класната стая.

Напусна ни Почетният гражданин и „Бащата на тениса“ в Ардино Решат Айдън

Днес, 8 декември 2020 г.,  на 74-годишна възраст ни напусна Почетният гражданин  и „Бащата на тениса“ в Ардино Решат Айдън. Той е човекът, който доведе тениса на маса в Ардино и го превърна в истинска крепост на този спорт. Цяло съзвездие от шампиони – републикански, балкански, европейски и световни извая през годините неговия талант.

Съобщение

Уважаеми съграждани, Община Ардино е в етап на разработване на концепция за развитие и благоустрояване на градската среда в град Ардино. Концепцията към днешна дата е в работна фаза. В тази връзка призовавам всички жители на Община Ардино да представят своите предложения, идеи и критики относно разработените идейни проекти.

Община Ардино с разработено мобилно приложение

Община Ардино е с разработено мобилно приложение. Потребителите могат да го изтеглят и инсталират от Google Play. Това е безплатно приложение за Android смартфон. Ползвателите могат да се регистрират с валиден имейл адрес, парола, име и фамилия и телефонен номер.

Пореден подписан договор на СНЦ „МИГ Ардино – Джебел“

Председателят на Сдружение с нестопанска цел „МИГ Ардино – Джебел“ инж. Изет Шабан подписа поредният административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Поздравителен адрес от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан по случай 3 декември - Международен ден на хората с увреждания

Уважаеми съграждани, Скъпи приятели, За мен е изключителна чест да Ви поздравя от мое име и от името на Общинска администрация – Ардино по повод Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември.

Община Ардино кандидатства по програма „Топъл обяд у дома в условията на пандемията от COVID-19“

Община Ардино разработва проектно предложение, с което ще кандидатства пред Агенция за социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика (МТСП),

Грейнаха празничните светлини на новогодишната елха в центъра на Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан запали празничните разноцветни светлини на новогодишната елха в центъра на Ардино. Тази година заради пандемията от коронавирус беше отменена традиционната празнична програма на децата.

Заваля първият сняг в Ардинско за този зимен сезон

С рязкото застудяване от началото на тази седмица, падна и първият сняг за този есенно-зимен сезон на територията на община Ардино.

Заради зимния сезон временно се преустановяват строителните дейности в Ардино

Поради настъпването на есенно - зимния сезон и влошените метеорологични условия се преустановява изпълнението на строително- монтажните работи, свързани с изпълнението на проекта за строителство, реконструкция и рехабилитация на нови и съществуващи улици, тротоари и съоръженията към тях в град Ардино.

Традиционната коледна елха вече е в центъра на Ардино

Поставиха традиционната коледна елха в центъра на Ардино. Тазгодишното дърво е с височина шест метра и вече е пременено с подходяща новогодишна украса. Централната част на града е монтирано и разноцветно празнично коледно-новогодишно осветление.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан стартира проект по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри строителна площадка на обекти, включени в проект „Ardino and Didymoteicho connected through past and future”  with acronym ARDICO („Ардино и Димотика свързани чрез минало и бъдеще“) с акроним АРДИКО по Договор №В2.6с.16 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020г.

ЦПЛР-ОДК гр. Ардино организира онлайн конкурс за поздравителна картичка и рисунка

Традиционният конкурс „ Зимни фантазии “ тази година ще протече по нетрадиционен начин, поради извънредната епидемиологична обстановка. Целта тази година е да се осъществи „ екипна работа ‘‘ между родител и дете

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан подписа договор за реконструкция на градския стадион „Юнак“

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан подписа поредния спечелен договор с държавен фонд „Земеделие“  на стойност 280 057 лв. за проект „Реконструкция, оборудване и обзавеждане на градския стадион в град Ардино“.

В Ослец се радват на цъфнала череша

Череша цъфна в двoра на 77-годишна Нютфие Али от ардинското село Ослец. Природната аномалия най-вероятно се дължи на температурните колебания в началото на ноември.

Да спечелим заедно: един ден без цигари!

Времето на пандемия и карантина е най-подходящото за отказване от пушенето! Община Ардино се включва в Национална кампания под надслов „Да спечелим заедно – един ден без цигари“. Инициативата е на Сдружение „България без тютюнев дим“ и е посветена на Международния ден без тютюнопушене – 19 ноември 2020 г.

" Различни сме , но сме по-силни , когато сме заедно "

Младите журналисти на ЦПЛР- ОДК гр. Ардино отбелязаха Международния ден на толерантността . Техният поздрав беше и своеобразен призив за толерантно " днес" , което да води към по-добро утре .

Община Ардино снабдява местната болница с дърва за огрев

И тази година община Ардино осигурява дърва за огрев за нуждите на местната Многопрофилна болница за активно лечение.

Жителите на Боровица се радват на нов асфалт

Продължава асфалтирането на уличната мрежа в община Ардино. През седмицата приключи асфалтирането на улици в махалите „Стар Читак“ и „Вражалци“  към село Боровица. Ремонтните дейности на пътната артерия са финансирани от капиталовите разходи на община Ардино за тази година.

Творчество без граници!

Националният конкурс за детска рисунка " Вълшебният свят на Родопите " и Националният конкурс за фотография " Фотоприказки " излъчиха победителите си в проведеното за 13 та поредна година съревнование .

Школата по изобразително изкуство отново с награда в лицето на Есин

За 17 та поредна година Севлиево беше домакин на националния конкурс " Златна есен- плодовете на есента ", организиран от община Севлиево, МОН, ЦПЛР- Севлиево, НДД и  включен в националния календар за изяви . В конкурса взеха участие 688 рисунки, а тази на Есин Ерсин Шакир спечели третото място във втора възрастова група.

Актуално
Предстоящи събития