A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниОбщинският съвет в Ардино прие годишен отчет за изпълнение на Програмата за управление на общината

Общинският съвет в Ардино прие годишен отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община Ардино за третата година от мандат 2019-2023 г. Отчетът бе внесен от кмета на общината инж. Изет Шабан. Това стана на първата редовна сесия за годината на местния парламент. В проекта за дневен ред бяха включени шестнадесет точки.

Кметът на Ардино изпрати поздравителен адрес до Бориска Христова по повод 83-ия й рожден ден

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха поздравителен адрес и подаръци до Бориска Лазарова Христова по повод 83-ия й рожден ден.

ПОКАНА

за участие в комуникационна проява по проект BG05SFPR002-2.001-0139-C01 „Грижа в дома в община Ардино“

Традиционна вечеринка събра ловците на Сдружение „Бели брези“ в Ардино

„С дейността си Вие захранвате дивеча, грижите се за тяхното оцеляване и размножаване, създавате ловна инфраструктура. Надявам се оттук нататък да отдадете своя принос и за организирания ловен туризъм. Винаги ще имате нашата подкрепа. Там където имате нужда, ние ще Ви помагаме и можете да разчитате на едно добро партньорство между Сдружението и община Ардино“.

Шахматисти от областта се събраха за купата на Кмета на Ардино

Турнирът за купата на Кмета на община Ардино инж. Изет Шабан събра в града под Белите брези шахматният елит в областта. В надпреварата участваха 23 шахматисти.

Проект „Грижа в дома в Община Ардино”

На 23.01.2023г. кметът на община Ардино подписа Административен договор BG05SFPR002-2.001-0139-С01 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по проект BG05SFPR002-2.001-0139-C01 „Грижа в дома в община Ардино“.

Областен турнир по шахмат за Купата на кмета в община Ардино ще се проведе на 28 януари

За втора поредна година областен турнир по шахмат за Купата на кмета на община Ардино ще се проведе на 28 януари (събота) в ресторант „Емона“. Състезанието ще започне в 10 часа и ще бъде в седем кръга по швейцарската система, с контрола 10 минути плюс 5 секунди на ход. Турнирът е за максимум 30 играчи без възрастови ограничения, няма такса. Старт ще даде кметът на общината инж. Изет Шабан.

Община Ардино получи грамота в конкурс за Добри практики

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан беше отличен с грамота от „Института по публична администрация“ за участие в конкурса „Добри практики и иновации от дейността на общината“. Отличието е в категория „Социална отговорност“, а наименованието на практиката е „Подобряване на здравното обслужване на населението в община Ардино“.

Отменено е частичното бедствено положение в община Ардино

Отменено е частичното бедствено положение в община Ардино със Заповед на кмета инж. Изет Шабан. Достъпът до 6-те населени места Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука вече е възстановен, след като нивото на река Арда спадна и бетонният мост в района на село Китница вече е проходим за МПС.

Частично бедствено положение е обявено в община Ардино

Частично бедствено положение обяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан в следствие на обилните валежи в периода от 19 до 22 януари. То важи за част от територията на общината и се отнася за 6 населени места - Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука, които останаха без пътна връзка със света поради това, че железобетонния мост на река Арда при село Китница остана под високите води на реката.

Модерен електронен апарат за кръвно налягане получи като дарение Клубът на пенсионера в Ардино

Модерен електронен апарат за самостоятелно измерване на кръвното налягане „Sendo Advance 3“ получи като дарение Клубът на пенсионера в град Ардино.

Събират отпадъци от електрическо оборудване, както и едрогабаритни отпадъци от домакинства в град Ардино

Два пъти месечно специализиран автомобил от община Ардино ще събира отпадъците от електрическо и електронно оборудване, както и едрогабаритни отпадъци от домакинствата в общинския град, поставени до контейнерите за битови отпадъци.

Обликът на Ардино през погледа на дългогодишния учител Мюмюн Алиосманов

„През последните години обликът на града се промени коренно. Центърът се обнови, всички улици са асфалтирани. Ардино е много спокоен, зелен, подреден град и е едно прекрасно място за живеене“. Това заяви 81-годишният дългогодишен учител и възпитател от Ардино Мюмюн Алиосманов

Медал за Бурчин

За втора поредна година село Волуяк, София, Народно читалище“ Изгрев“ 1921 организира национален конкурс за детска рисунка „ Зимна приказка“. Школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК град Ардино ( ръководител Мюзейен Юсуфова ) представи достойно своите умения и отново има призово място. Бурчин Касаб/ 13г./

Сертификати за участие

Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК за първи път взе участие в Национален конкурс за детска рисунка и приложно изкуство на тема : „ В духа на КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ“. 15 деца ( в три възрастови групи) нарисуваха очакванията си, съчетаха магията на празника в цветове и форми, вдъхнаха душа на 15 рисунки и приложни творби.

Благотворителната кампания „Ардинска коледа 2022“ продължава до края на януари

Продължава Благотворителната кампания „Ардинска коледа 2022“ под патронaжа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Тя е в подкрепа на деца с увреждания и лица в неравностойно положение от община Ардино. Целта е да се съберат средства, за да се подпомогне лечението и рехабилитацията им. Кампанията ще приключи на 31 януари.

ЦПЛР - ОДК гр. Ардино за втора поредна година реализира проект по национална програма на МОН

По Национална програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците -МОДУЛ 1 -2022“ ЦПЛР-ОДК получи финансиране на стойност 21 014.50 лв. Средствата са използвани за обзавеждане на Кабинет по изобразително и приложно изкуство „ Арт ателие“. Осигурено е всичко нужно в сферата на изобразителното и приложно изкуство ,

С диплом за участие започна годината за Веселина, Дамла и Бурчин.

В организираният за трета поредна година онлайн конкурс „Коледа с песен”, представителите на Детска театрална школа към ЦПЛР-ОДК гр. Ардино ( ръководител Дамла Йорданова)- Веселина/ 10г./, Дамла /12г./ и Бурчин/13г./ участваха за първи път. Организатори бяха НЧ „Искра-1860” и ШИ „Емануил Манолов” гр. Казанлък.

Здрава и мирна година си пожелаха общинските съветници в Ардино

Общинският съвет в Ардино проведе своето последно редовно заседание за тази година в присъствието на кмета на общината инж. Изет Шабан и представители на Общинска администрация. На него общинските съветници одобриха дневен ред с деветнадесет точки.

Кериме Ахмед спечели плазмен телевизор от новогодишната томбола в Боровица

Кериме Ахмед спечели голямата награда на традиционната Новогодишна томбола в ардинското село Боровица. Родопчанката отиде у дома с чисто нов 32-инчов плазмен телевизор „Нео“. Късметлийката получи наградата от кмета на селото Айсел Мехмед и читалищния секретар Хикмет Топчу.

Благотворителна инициатива зарадва деца, настанени в семейства на близки и роднини в Ардино

За осма поредна година бизнесмени от Ардино зарадваха децата, настанени в семейства на близки и роднини, живеещи на територията на общината. В духа на Новогодишната традиция младежите бяха изненадани с лични подаръци и хранителни продукти за цялото семейство.

Кметът инж. Изет Шабан поздрави четирима членове на Пенсионерския клуб по случай рождените им дни

В периода от 25 до 29 декември четирима членове на Клуба на пенсионера в град Ардино имаха рождени дни: Мюмине Халил, Зюлфие Садулова и Назиф Садетин, които навършиха  88 години и Февзи Юсеинов – 89 години.

Календар на Община Ардино за 2023-та година

Готов е календарът на Община Ардино за 2023-та година. По идея на кмета на общината инж. Изет Шабан в него са включени рисунките на 16-годишната Джерен Сарахмедова и 13-годишната Ебру Делиюсеин от Школа по Изобразително изкуство към ЦПЛР - Общински детски комплекс в Ардино.

В истински празник се превърна Общоградското тържество по случай Коледа и Нова година в Ардино

Традиционно Общоградско тържество по случай Коледните и новогодишни празници се проведе в препълнения салон на читалище „Родопска искра“ в Ардино. С над едночасова празнична програма групите към ЦПЛР-ОДК, възпитаниците на Иновативно СУ „Васил Левски“, художествени колективи от НЧ „Родопска искра 1921“ и малчуганите от детските градини зарадваха своите съграждани и гостите на града в навечерието на Коледа.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан представи отчет за дейността на общината през 2022 година

„С всички извършени инфраструктурни и социални дейности през годините, които не спират и към настоящия момент, община Ардино, все повече започва да придобива европейски вид.

Кметът на Ардино поздрави християните с Коледа и Нова година

Поздравителен адрес до Църковното настоятелство при храм „Св. Архангел Михаил” в Ардино изпратиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Поздравлението е във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници и бе връчено на Емилия Газенова, член на Църковното настоятелство при храм „Св. Архангел Михаил”.

Отчет за дейността на кмета на община Ардино през 2022 г.

Отчет за дейността на кмета на община Ардино през 2022 г.

Коледари от ДГ „Слънце“ посетиха община Ардино

В навечерието на Коледните и новогодишни празници деца от група „Смърфчета“ при ДГ ,,Слънце“ в град Ардино с ръководители Гюлзаде Хамзова и Лидия Узунова посетиха oбщина Ардино. Те представиха традиционния обичай „Коледуване“ пред ръководството на общината, начело с кмета инж. Изет Шабан.

Кметът инж. Изет Шабан уважи Коледно - Новогодишното тържество на Клуба на пенсионера в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям уважиха традиционното Коледно-Новогодишно тържество на членовете на Пенсионерския клуб.

Деца сурвакаха кмета на община Ардино инж. Изет Шабан за здраве и берекет

В навечерието на коледните и новогодишни празници децата от ДГ „Брезичка“, както и ученици от ОУ „Христо Смирненски“ в Бял извор и СУ „Васил Левски“ сурвакаха за здраве и берекет ръководството на община Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан.

Ценно дарение

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници учениците и преподавателите на СУ “Васил Левски” - Ардино бяха приятно изненадани от красив жест.  Бившият възпитаник на гимназията Илхан Селим Местан дари 3D-принтер и  няколко пълни комплекта ардуино на училището.  

Годишен отчет за изпълнението на програмата за енергийна ефективност за 2022 година

Годишен отчет за изпълнението на програмата за енергийна ефективност, съгласно чл. 12 от ЗЕЕ и за управлението на енергийната ефективност, съгласно чл. 63 от ЗЕЕ за 2022 г.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан ще се отчете пред гражданите за третата година от мандата си

На 23 декември (петък) от 17:00 часа в салона на читалище „Родопска искра“ кметът на община Ардино инж. Изет Шабан ще направи публичен отчет на третата година от своя мандат. От общинската управа канят гражданите да присъстват на представянето на дейността на кмета и неговия екип през 2022 година.

Община Ардино отличена с приза за Туристическа дестинация за 2022 г.

Община Ардино спечели  приза за Туристическа дестинация за 2022 година. Отличието получи кметът на общината инж. Изет Шабан. Статуетката „Златна роза“ и грамота му бяха връчени от министъра на туризма д-р Илин Димитров.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,             За поредна година община Ардино, под патронажа на кмета на общината инж. Изет Шабан, организира благотворителната кампания „Ардинска коледа 2022“.

Народният представител от ДПС Мукаддес Налбант проведе приемен ден в Ардино

Приемен ден за жителите на Ардино организира депутатът от ДПС -Кърджали Мукаддес Налбант. Срещата се проведе в Общинския партиен офис.

Коледа е вън

Декември е месецът на най- веселите емоции, на най- красивите и чакани подаръци, на най- уютните моменти. Именно през този месец ЦПЛР- ОДК отново зарадва малките си посетители с красива украса, песни и танци на тържественото откриване на изложбата „ Зимни фантазии“.

Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю посети Ардино

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю посети Ардино. Той се срещна с кмета на общината инж. Изет Шабан.

Кметът инж. Изет Шабан направи първа копка за реконструкция на Общинския пазар в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан направи първа копка по проекта за цялостна реконструкция и модернизация на съществуващия общински пазар. Заедно с него бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, представителят на фирмата-изпълнител Левент Джебеджи, зам.кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков.

Кметът на Ардино поздравява студентите по случай 8 декември

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздравява всички студенти от Ардино по случай 8-ми декември - Празник на българските студенти!

Инж. Изет Шабан проведе последна работна среща за годината с кметове и кметски наместници

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе последната за календарната 2022 година редовна месечна работна среща с кметовете и кметските наместници на населените места. Участваха още зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, секретарят инж. Кемал Алиев и директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в Ардино Зюлфие Ибрямова. На срещата присъства и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Грейна коледно-новогодишната елха в Ардино

Грейнаха празничните светлини на коледно-новогодишна елха в Ардино. Кметът на общината инж. Изет Шабан, десетки деца и родители отброиха секундите преди запалването на светлините. Преди да настъпи кулминацията, възпитаниците на Иновативно училище СУ „Васил Левски“ бяха подготвили празнична програма.

На 7 декември ще грейне празничната елха в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан кани всички жители и гости на града на тържественото запалване на светлините на коледно-новогодишната елха. Мероприятието ще се проведе пред сградата на НЧ „Родопска искра“ на 7 декември (сряда) от 17.30 часа. В празничната програма ще се включат деца от СУ „Васил Левски“.

Проведе се годишно отчетно събрание на Общинския съвет на БЧК-Ардино

В Ардино се проведе общо отчетно годишно събрание на Общинския съвет на БЧК-Ардино. Събитието уважиха Светломира Димитрова, директор на секретариата на Областния съвет на  БЧК в Кърджали и Пепа Чолакова, експерт „Организационна дейност и развитие на доброволчеството“ в Секретариата на Облaстния съвет на БЧК.

Предоставянето на „Топъл обяд“ за нуждаещи се от Община Ардино е за период от 3 години и продължава до 30 септември 2025 г.

Община Ардино продължава предоставянето на топъл обяд на територията си по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд+, чрез Операция BG05SFPR003-1.001 „Топъл обяд“, считано от 01.10.2022 г. На 23.11.2022 г. бе подписан договор, а от 29.11.2022 г.

Община Ардино с номинации за Седмите годишни награди в туризма – 2022 г.

Община Ардино е номинирана в категории „Туристическа дестинация“ и „Туристическа атракция“ в 7-то издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна на 28 ноември и ще продължи до 5 декември 2022 год.

Общинският съвет прие компенсирани промени в капиталовите разходи в Бюджет 2022 на община Ардино

Общинският съвет в Ардино одобри компенсирани промени между отделните обекти от поименния списък в Програмата за капиталови разходи за 2022 година. Решението беше взето на ноемврийската сесия на местния парламент. В дневния ред бяха разгледани деветнадесет точки. Заседанието бе водено от председателя Сезгин Байрям.

За първи път Община Ардино получи отличието Европейски етикет за иновации и добро управление

За първи път Община Ардино е удостоена с престижната награда „Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа през 2022”.

Очертаха 73 паркоместа за безплатния денонощен паркинг за леки автомобили в центъра на Ардино

Днес служители от отдел „Архитектура, благоустрояване и общинска собственост“ и работници от отдел „Екология и опазване на околната среда“ към община Ардино очертаха паркоместата на ново изградения безплатен денонощен паркинг за леки автомобили на територията на закритото военно поделение в град Ардино.

Обявление

Отдел „Архитектура, благоустрояване и общинска собственост” при Общинска администрация – Ардино, област Кърджали обявява, че е изготвен проект – геодезическо заснемане от „Геосървис“ ЕООД гр. Кърджали с възложител Сабрие Юсеин Исмаил за отстраняване на непълнота и грешка в кадастралната основа на регулационния план на село Бял извор

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/