A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

НовиниЖители на Правдолюб благодарят на общинския кмет инж. Изет Шабан за ремонтирана улица

 Нова бетонова настилка бе положена в една от отсечките на махала „Хатиплер“ към ардинското село Правдолюб със средства от общинския бюджет. Това съобщи кметът на Правдолюб Билгин Юзеиров.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан прие делегация от Сдружението на ардинци в Бурса

Kметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си делегация от Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинчани) в Бурса, начело със зам.-председателя Олчай Джошкун.

Кадетките на СКТМ „Юнак“ – шампионки на България до 18 години

За първи път, кадетките на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ – Ардино спечелиха шампионската титла на отборното републиканско първенство до 18 години.

Стартира проектът за ремонт и реконструкция на СУ „Васил Левски“ в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри стартирането на проект „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Васил Левски“.

Работна среща на кмета на Ардино с кметове и кметски наместници

Регистрацията на животновъдни обекти по реда на чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност беше една от основните теми, обсъдени по време на редовната месечна работна среща на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан с кметовете и кметските наместници на населени места.

Новият кмет на Брезен положи клетва

Новоизбраният кмет на ардинското село Брезен Бирсен Ахмед встъпи в длъжност.

Цветелина Георгиева: Искам да играя в чуждестранен отбор

15-годишната Цветелина Георгиева, младата надежда на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ - Ардино, която извоюва 3 шампионски в своята възраст, стана вицешампион на България при 18-годишните, а на държавното първенство за девойки до 21 години се класира на трето място в индивидуалната надпревара. 

15-годишната Цветелина с бронзов медал при 21-годишните девойки

Пореден успех за 15-годишната Цветелина Георгиева, младата надежда на СКТМ „Юнак“ – Ардино. Този път при 21-годишните девойки Цветелина се класира на трето място на индивидуалната надпревара, която се проведе през уикенда във Варна.

5 октомври – Международен ден на учителя. Честит празник!

По случай Международния ден на учителя – 5 октомври, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям поздравяват всички учители в oбщината. 

Районният мюфтия Бейхан Мехмед посети Жълтуша

Около 250 делегати от всички мюсюлмански настоятелства към Районно мюфтийство – Кърджали ще участват в редовната национална мюсюлманска конференция, която е насрочена за 28 ноември. Те ще бъдат избрани от общите събрания на мюсюлманските настоятелства.

Наслука!

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям поздравяват всички ловци от ЛРС „Бели брези“ с откриването на новия ловен сезон за дива свиня и им пожелават крепко здраве, късмет и успешен ловен сезон!

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан поздрави пенсионерите за Международния ден на възрастните хора

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям засвидетелстваха своето уважение и преклонение към членовете на градския Пенсионерски клуб.

Ловци от Ардино съпричастни за лечението на техен колега от Кърджали

Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ ще направи дарение от 1000 лева за лечението на Господин Калоянов, дългогодишен специалист по лова в Ловно-рибарско сдружение-Кърджали и заслужил деятел на ловното движение в България.

Ловният сезон за глигани се открива на 3 октомври

Ловният сезон 2020/2021 г. за местен дребен и едър дивеч, както и груповият лов на дива свиня ще бъде открит официално на 3 октомври (събота).

530 души се включиха в инициативата на „Нестле за Живей Активно“ в община Ардино

530 ардинци от 4 до 60-годишна възраст се включиха в инициативата на Националното сдружение на Общините в Република България (НСОРБ) в партньорство с „Нестле България“ АД - националният конкурс „Нестле за Живей Активно“, която има за цел да популяризира движението, спорта и балансираното хранене, както и да подпомогне финансово общини, които искат да развиват своята спортна инфраструктура.

Чистят Ардино с модерна почистваща машина

Най-новата и нужна придобивка на Община Ардино е вече по улиците. Модерната почистваща машина, марка „Bucher”, модел „City Cat 2020”, бе закупена от съседната община Мадан.

Четири медала за кадетките на СКТМ „Юнак“ в Горна Оряховица

С два златни, един сребърен и един бронзов медал се завърнаха кадетките на СКТМ „Юнак“ (Ардино) от Републиканското индивидуално и отборно първенство по тенис на маса до 18 години.

Бирсен Ахмед е новият кмет на Брезен

„Със сърце и душа ще работя за благото на селото, където съм израснала, живея и ще остана и в бъдеще“.

Феновете на „Ливърпул“ в България посетиха Дяволския мост и Орловите скали

"Национален фенклуб на ФК Ливърпул в България" От 25 до 27 септември Кърджали е домакин на ежегодната национална есенна сбирка на българските фенове на „Ливърпул“.

Ученици от СУ „Васил Левски“ в Ардино извървяха 3073 крачки за инициативата Нестле за Живей Активно!

Учениците от начален етап на СУ „Васил Левски“ в Ардино се включиха в най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, организирана от Нестле: „Живей активно!“.

Учениците от СУ „Васил Левски“ се включиха в инициативата „Нестле - Живей Активно“

Учениците от прогимназиален и гимназиален етап на СУ“Васил Левски“-гр.Ардино се включиха активно в проект под мотото „Нестле - Живей Активно“ на Община Ардино по инициативата на Националното сдружение на Общините в Република България(НСОРБ) в партньорство с „Нестле-България“-АД.

Децата от ДГ „Брезичка“ в Ардино се включиха в инициатива „Нестле за Живей Активно!“

Децата и персонала на Детска градина ,,Брезичка“ в Ардино се включиха в инициативата на Нестле за ,,Живей Активно“!

Община Ардино се включи в инициативата „Нестле за Живей Активно! 2020“

Десетки служители на община Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям приеха предизвикателството на инициативата „Нестле за Живей Активно! 2020“.

Малчуганите от ДГ „Слънце“ в Ардино се включиха в инициатива „Нестле за Живей Активно“

Малчуганите от Детска градина „Слънце“ в Ардино заедно със своите учители и помощник-възпитатели се включиха в инициативата на Нестле за „Живей Активно! 2020“ и Община Ардино.

Съветниците приеха бюджетната прогноза на община Ардино за периода 2021-2023 г.

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си редовно заседание. В проекта за дневен ред бяха включени осем точки.

Отличия за малките художници на Ардино

Малките художници от Ардино отново спечелиха призови места в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Конкурсът се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали.

Децата на Ардино се включиха във велопоход до Дяволския мост

Под мотото ,,Безопасно ходене и колоездене” през уикенда в Ардино се проведе велопоход с ученици по случай Европейската седмица на мобилността и Националния конкурс за спонсорство на общинския проект „Нестле за Живей Активно“.

Честит празник!

Ръководството на община Ардино поздравява всички жители и гости на общината по случай 22 септември – Ден на независимостта на България  

Тенисистите от Ардино се представиха отлично на Републиканското първенство до 15 години

Тенисистите от СКТМ „Юнак“ (Ардино) се представиха отлично на Републиканското първенство до 15 години.

Община Ардино се включва в Националния конкурс за спонсорство на общинския проект „Нестле за Живей Активно“

Община Ардино ще вземе активно участие в Националния конкурс за спонсорство на общинския проект „Нестле за Живей Активно“.

Семра Доган Ак откри самостоятелна изложба в Ардино

Турска художничка Семра Доган Ак откри самостоятелна изложба в Общинския музей в Ардино.

Продължава работата по Плана за интегрирано развитие на община Ардино до 2027 година

Втора работна среща във връзка с разработването на План за интегрирано развитие на община Ардино (ПИРО) за следващия програмен период

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е от инж. Изет Изет Шабан – кмет на община Ардино, област Кърджали

ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА АРДИНО О Б Р Ъ Щ Е Н И Е от инж. Изет Изет Шабан – кмет на община Ардино, област Кърджали УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан се включи в Световния ден на почистването

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и служители в общинската администрация се включиха активно в Световния ден на почистването на 19 септември.

Община Ардино с приоритет за подмяна на отоплителните уреди за твърдо гориво

Община Ардино е член на работна група по Европейския проект „Replace” за подпомагане на подмяната на отопленията в домакинствата с по-екологични алтернативи.

Млади специалисти започнаха работа в община Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан назначи двама млади специалисти на работа по проект „Нова възможност за младежка заетост“.

Откриха новата учебна година в СУ „Васил Левски“ в Ардино в условия на пандемия от COVID-19

Новата учебна година бе открита тържествено в СУ „Васил Левски“ в Ардино в условия на пандемия от COVID-19.

Ардинските огнеборци получиха поздравителен адрес от ръководството на община Ардино

По случай професионалния празник на пожарникарите, ардинските огнеборци получиха днес 14 септември поздравителен адрес от кмета на Община Ардино инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Тържествено откриват новата учебна година в община Ардино

Новата учебна година ще бъде открита тържествено в община Ардино на 15-ти септември.

Нов асфалт в пет населени места в община Ардино

В пет населени места на община Ардино се асфалтираха улици – Млечино, Горно и Долно Прахово, Башево и Дедино.

Продължава ремонтът на третокласния път от Ардино за Кърджали

Продължава рехабилитацията на третокласния републикански път от Ардино за Кърджали. В момента нова асфалтова настилка се полага в района на туристическия комплекс „Белите брези“ и Чубрика.

Проблемът с безводието по населените места в Ардинско се задълбочава

Проблемът с безводието по населените места бе основната тема, обсъдена по време на редовната месечна работна среща на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан  с кметовете и кметските наместници на населени места. Тя се проведе в салона на градското читалище. Събитието бе уважено и от председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

Община Нилюфер и Сдружението на ардинци в Бурса на работна среща при кмета на Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си бившия депутат в Турския Меджлис и член на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса Хаяти Коркмаз, председателят на фирма „Нил-Бел“ към побратимената община Нилюфер, Бурса Наджи Кале и изселникът-бизнесмен от Бял извор Нахит Акпънар,

Общински съвет – Ардино актуализира списъка на средищните и защитени детски градини и училища на територията на общината

Общински съвет – Ардино проведе своето редовно заседание. Дневният ред включваше 14 точки. Единодушно общинските съветници актуализираха списъка на средищните детски градини и училища на територията на общината.

Честит празник!!!

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ всички жители на общината с Деня на Съединението – 6 септември.

Шахматът обединява хората

От името на настоятелството на Народно читалище „Родопска искра 1921“ председателят му Юксел Исмаил изказва своите искрени благодарности към бизнесмена от Истанбул Гюрсел Шентюрк, основен спонсор на шахматния турнир в Ардино, организиран в памет на дългогодишния учител по физкултура и спорт Реджеб Еминов.

Ремонтират сградата на кметството в Гърбище

„Благодарим от сърце за ремонта“, с тези думи посрещнаха, жителите на ардинското село Гърбище, кметът на общината инж. Изет Шабан

Момчилградчанинът Сезгин Шен спечели шахматния турнир в Ардино, организиран в памет на учителя Реджеб Еминов

30-годишният учител по шахмат от Момчилград Сезгин Шен, спечели шахматния турнир в Ардино, организиран в памет на дългогодишния учител по физкултура и спорт Реджеб Еминов.

В центъра на Ардино бе монтирано модерно електронно информационно табло

Модерно електронно информационно табло бе монтирано във фасадата на една от сградите в центъра на град Ардино.

Кметът на Ардино инспектира обновяването на спортни игрища в парк „Нилюфер“

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям инспектираха напредъка по обновяването на спортните игрища, разположени в парк „Нилюфер“.

Актуално
Предстоящи събития