A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниПенсионери от Ардино отбелязаха Международния ден на възрастните хора

Членове на Клуба на пенсионера в Ардино отбелязаха с тържество Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. Събитието се проведе в местния клуб. То бе уважено от кмета на Община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Гостите бяха посрещнати с пита и мед.

Площадка за стрийт фитнес на открито на стадион „Юнак“ в Ардино

Община Ардино изгради зона за активни занимания със спорт с обособена площадка със стрийт фитнес комплекс в непосредствена близост до стадион „Юнак“ в град Ардино

СУ „Васил Левски“ в Ардино се включи в Европейския ден на спорта

Средно училище „Васил Левски“ в Ардино се включи в Европейския ден на спорта със спортни игри, щафетни игри, турнири по футбол, волейбол, баскетбол и щафетен велокрос.

ДГ „Брезичка“ в Ардино се включи в инициатива „Нестле за Живей Активно!“

Колективът на Детска градина ,,Брезичка“ в Ардино се включи в инициативата на „Нестле за Живей Активно“! Директорът на градината Къймет Мюмюн, преподавателите и помощният персонал извървяха пеша маршрута от детското заведение до село Правдолюб. Направиха и обиколка в парк „Нилюфер“.

"Нестле за Живей Активно!"

а поредна година ЦПЛР-ОДК активно се включи в кампанията на Нестле. Под шапката „ Живей активно“ ,50 деца се включиха в едноседмичен календар на активности:

Честит 22 септември!

Честит 22 септември! Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Oбщинския съвет Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ всички жители и гости на общината с Деня на Независимостта на България – 22 септември! Честит празник!

Община Ардино се включи в кампанията „Нестле за Живей Активно! 2022“

Служители от Общинска администрация – Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан, се включиха в поход до село Дядовци и туристическият обект „Дяволския мост“ на река Арда и околностите

Нестле живей активно! 2022

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, За трети път Община Ардино заяви участие в Национален конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! 2022“ в категория „Община с население до 50 000 души“.

Община Ардино се включи в доброволческата акция „Да изчистим България заедно“

Община Ардино организира доброволческа акция под надслов „Да изчистим България заедно“. Акцията бе по повод  Световния ден на почистването – 17 септември.

Кметът на Ардино откри официално новия медицински център за физиотерапия и рехабилитация в местната болница

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри официално новия специализиран Медицински център „Родопи“ за физиотерапия и рехабилитация в местната Многопрофилна болница за активно лечение. Медицинският център се намира в сградата на лечебното заведение на 2-ия етаж.

Проблемът с безстопанствените кучета следва да бъде разрешен с взаимни усилия

Община Ардино подхожда отговорно към овладяването на популацията на безстопанствените кучета. Отглеждането на кучета е регламентирано в Наредба, приета от Общинския съвет.

С „Добре дошли“ на три езика посреща жителите и гостите си Китница

Нова табела с надпис „Добре дошли в Китница“ на български, турски и английски език е поставена на входа на китното ардинско село Китница. Идеята е на кметския наместник на Китница Сали Мюмюн.

Кметът инж. Изет Шабан връчи удостоверения на детски педагози от Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан връчи удостоверения на педагогически специалисти, работещи в детските градини на територията на общината за преминат квалификационен курс на тема „Игри за развитието на креативно мислене в ранна възраст“. Обучението бе проводено в периода от 25-26 юни 2022 г. от Сдружение „Европа в диалог“ – Кърджали. Удостоверения получиха и директорите на ДГ „Слънце“  - Димитрина Александрова и на ДГ „Брезичка“ – Къймет Мюмюн.

Всички първокласници в Ардинско получиха книжки от кмета инж. Изет Шабан

И тази година всички първокласници от територията на община Ардино получиха в първия учебен ден – 15 септември, книжка с български народни приказки, с лично послание на кмета инж. Изет Шабан. Всички училища и детски градини на територията на община Ардино получиха по повод първия учебен ден и поздравителен адрес от кмета на общината инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям с пожелание за успешна и ползотворна нова учебна година.

Кметът инж. Изет Шабан откри новата учебна година в СУ „Васил Левски“ – Ардино, първото референтно училище на „Гугъл“ в областта

Новата учебна 2022/2023 година бе открита с цветя, усмивки, трепет и вълнение във всички училища и детски градини на територията на Община Ардино. В тях ще се обучават 500 ученици от първи до дванадесети клас и 176 малчугани в детските градини.

Общинският съвет в Ардино прие информация за текущото изпълнение на Бюджета през първото полугодие

Общински съвет - Ардино проведе своето редовно заседание. Дневният ред включваше 17 докладни записки. Общинските съветници разгледаха и единодушно приеха информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Ардино и общинските сметки за средства от Европейския съюз за първото шестмесечие на годината.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан гост на 14-то издание на фестивала на лозята в Къркларели

Kметът на община Ардино инж. Изет Шабан бе гост на 14-то издание на традиционния фестивал на лозята, изобилието и плодородието в турския град Къркларели. Поканата бе от кмета на побратимената община Къркларели Мехмет Сиям Кесимоглу. Заедно с него бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и общинският съветник и председател на Общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан проведе срещи със съграждани в Бурса

През уикенда кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и общинският съветник и председател на Общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов бяха на двудневно посещение в Турция.

Мерят безплатно кръвното налягане на пенсионерите в Ардино

Всеки понеделник от 10:00 до 12:00 часа медицински сестри измерват безплатно кръвното налягане на възрастните хора в Ардино със съдействието на общината.

СЪОБЩЕНИЕ

ОТЛОЖЕНО ДЕМОНСТРАЦИОННО ГЛАСУВАНЕ Поради невъзможност машините да се доставят навреме обявеното за 12.09.2022 г. (понеделник) от 09.30 ч. до 16.30 ч. във фоайето на читалище „Родопска искра“ демонстрационно гласуване със специализирани устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ) ще се проведе на 19. 09.2022 г. (понеделник) от 09.30 ч. до 16.30 ч. Каним всички, имащи право да гласуват на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г. да се възползват от тази възможност.

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ ПОСЕТИТЕЛИ НА ОБЩИНА АРДИНО, всеки понеделник от седмицата и когато екскурзоводите на туристическите забележителности- Дяволският мост на река Арда и тракийското светилище „Орлови скали“ ги няма на обектите, при дежурните в сградата на Община Ардино, по всяко време на денонощието, можете да си закупите жетони за достъп.

Съобщение

На 12.09.2022 г. (понеделник) от 09.30 ч. до 16.30 ч. във фоайето на читалище „Родопска искра“ ще се проведе демонстрационно гласуване със специализирани устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ).

Сиделя Мутлу с плакет и стипендия за най-просперираща млада българска състезателка

Заради успехите, които постигна през изминалия сезон в България и чужбина, талантливата състезателка на СКТМ „Юнак“ - Ардино Сиделя Мутлу, получи плакет и стипендия от проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“.

Честит празник

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общински съвет - Ардино Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ жителите на общината с Деня на Съединението – 6 септември. Съединението е символ на силата и вярата, че когато сме заедно, сме по-силни и успехът при преодоляването на трудностите е сигурен!

Услугата „Топъл обяд“ се удължава до 30 септември 2022 г.

Удължен е срокът за предоставяне на „Топъл обяд“ за нуждаещи се от община Ардино с Допълнително споразумение №8 от 29.08.2022 г. към Договор №BG05FMOP001-5.001-0017-С08 „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Ардино“ до 30 септември 2022 година. Финансирането е осигурено от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014 г. – 2020 г., в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU.

Чешма между Любино и Латинка с надпис от стихотворение на Пеньо Пенев

„Не мечтая безсмъртие и пътища леки, а ватенка топла за зимния ден. Безсмъртно, нека остане, навеки, построеното тук от мен“! Този откъс от стихотворение на поета и журналиста Пеньо Пенев е написан върху крайпътна чешма, която се намира край пътя между ардинските села Любино и Латинка. Тя е изградена от покойния местен учител Ахмед Кочанджъ. На чешмата има и надпис на турски език.

Мевлид за здраве и берекет се проведе в Любино

След 2-годишно прекъсване поради пандемията от коранавирус, през летните месеци десетки населени места от Ардинския край организираха мевлиди за здраве и берекет, които обединяват мюсюлманската общност. Ардинчани за пореден път показаха, че религиозните традиции и ценности изграждат и укрепват общността.

Кметът на Ардино посети новия медицински център за физиотерапия и рехабилитация в местната болница

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан посети новия специализиран Медицински център „Родопи“ за физиотерапия и рехабилитация в местната Многопрофилната болница за активно лечение. Медицинският център се намира в сградата на лечебното заведение на 2-ия етаж. Заедно с него бе и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Те бяха посрещнати от д-р Семат Хасан.

Силно представяне на младите тенисисти на СКТМ „Юнак“ – Ардино на Балканиадата в Босна и Херцеговина

Младите таланти на СКТМ „Юнак“ – Ардино Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу отново станаха гордост за България на Балканиадата за мъже и жени, която се провежда в Босна и Херцеговина.

След 6-годишно прекъсване бе възобновен традиционният мевлид за здраве и берекет в Брезен

След 6-годишно прекъсване бе възобновен традиционният мевлид за здраве и берекет в ардинското село Брезен. Инициативата е на местното кметство в лицето на кмета Бирсен Ахмед, мюсюлманското настоятелство и с финансовата подкрепа на местните жители и изселници, които живеят в Турция и Западна Европа.

Община Ардино отново ще вземе участие в Националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2022“

Община Ардино за пореден път ще кандидатства в инициативата на Националното сдружение на Общините в Република България (НСОРБ) в партньорство с „Нестле България“ АД - националният конкурс „Нестле за Живей Активно! 2022“.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан: Имаме нови идеи за увеличаване на туристическия поток в Боровица

„През последните три години в Боровица се вложиха средства от общинския бюджет, както никога досега. Това се дължи на вашата заедност, единство и сплотеност. Освен средства от общинския бюджет, тук ще дойдат още и държавни средства, както и средства по европейските програми.

Яшар Бъйъклъ даде 60 лева за 11 био яйца от домашни кокошки

Яшар Бъйъклъ откупи 11 броя био яйца от свободни домашни кокошки за 60 лв. в наддаването на традиционния мевлид за здраве и берекет в ардинското село Боровица.

Мевлид за здраве и берекет се проведе в Боровица

Стотици души от ардинското село Боровица, околните населени места Китница, Дедино,  Голобрад, Долно и Горно Прахово и изселници, пристигнали от Турция и Западна Европа, участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет.

Попфолк звездата Камелия пя за празника на Ардино

Популярната попфолк певица Камелия изнесе празничен концерт в Ардино в рамките на първото издание на „Дните на Ардино 2022“. Това бе първото нейно гостуване в града под Белите брези.

Асистент Николай Солаков изнесе лекция на тема „Чистите храни за утвърждаване на здравословен начин на живот“ в Ардино

В  „Дните на Ардино“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“ в Ардино гостува асистент Николай Солаков от Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ) към Селскостопанска академия - София. В залата на общинската администрация той изнесе лекция на тема „Чистите храни за утвърждаване на здравословен начин на живот“.

Кметът на Нилюфер Тургай Ердем поднесе цветя пред паметника на световноизвестния турски писател и поет Сабахаттин Али

В рамките на първото издание на „Дните на Ардино 2022“ делегация от побратимената турска община Нилюфер, водена от кмета Тургай Ердем, както и представители на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса, начело с председателя им Юксел Юртсевер посетиха Общинския музей.

Сънислав, Борис и Беркем най-добри по баскетбол в Ардино

Турнира по баскетбол бе организиран в рамките на първото издание на Дните на Ардино. Срещите се играха на спортното игрище в обновения парк „Нилюфер“. След оспорвани мачове първото място зае отборът на Сънислав Лилчев, Борис и Беркем. На второ място се класира тимът на Яни, Александър и Дамян, а на трето тройката – Ивайло, Любомир и Енер.

Дните на Ардино събраха и обединиха хиляди ардинчани от различни континенти

Дните на  Ардино под надслов „Ръка за ръка за Ардино“ и Фестивалът на чистите храни от Родопите събраха и обединиха хиляди ардинчани от различни краища на България, Турция, Европа и на света, гости и жители на Ардино. Събитията се проведоха под патронажа на кмета на общината инж. Изет Шабан.

Доц. д-р Семра Доган Ак откри самостоятелна изложба в рамките на Дните на Ардино

Десетки творби подреди във фоайето на читалище „Родопска искра“ турската художничка Семра Доган Ак. В самостоятелната си изложба авторът представя свои портретни творби от маслени бои и графика. Инициативата е в рамките на първото издание на „Дните на Ардино 2022”.

Група „Дигитал“ взриви Ардино с легендарни хитове

Група „Дигитал“ от турския курортен град Мармарис взриви Ардино с концерт в рамките на първото издание на Дните на Ардино. Многобройната публика имаше възможност да чуe най-популярните хитове на легендарни групи от 70-те и 80-те години на миналия век - „Пинк Флойд“, „Дийп Пърпъл“, „Модерн Токинг“ и солиста на „Смоуки“ Крис Норман.

Отборът на „Аврора“ спечели футболния турнир в Ардино

Турнир по футбол на малки врати бе организиран в рамките на първото издание на „Дните на Ардино 2022“. Срещите се играха на спортното игрище до обновяващия си градски стадион „Юнак“.

Младата попфолк певица Десита предизвика фурор в Ардино

Млада попфолк певица Десита изнесе концерт в Ардино в рамките на първото издание на „Дните на Ардино 2022“. Музикалната изява на младата надежда в попфолка предизвика истински фурор сред многобройните й фенове, които се събраха да я слушат в центъра на града. Над един час тя зарадва почитателите си с микс от най-добрите си парчета.

Алпер Кешев от Кърджали спечели шахматния турнир в памет на Реджеб Еминов

Алпер Кешев от Кърджали спечели шахматния турнир в памет на учителя и дългогодишен спортен деятел Реджеб Еминов. Надпреварата, включена в програмата на първото издание на „Дните на Ардино 2022“, се проведе през уикенда в туристическия комплекс „Белите брези“.

ФЕСТИВАЛ „МАГИЯТА НА РОДОПИТЕ“ по проект на МИГ Ардино - Джебел

На 13.08.2022г./събота/ в гр.Ардино по проект №BG06RDNP001-19.355-0007 „Стимулиране на туризма на териториите на МИГ „Ардино-Джебел“ и МИГ „Кирково - Златоград“ чрез популяризиране на природното богатство и културно-историческото наследство с помощта на иновативни дейности“ за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ от мярка 19„Водено от общностите местно развитие” от ПРСР2014-2020г.“,

Кметът инж. Изет Шабан: Имаме идеи да превърнем Ардино в прекрасно място за живот

„Както виждате, разнообразната програма на Дните на Ардино съчетава в себе си традиционните форми с нови идеи и с нова визия. Целта е една – празнувайки, да покажем творчество, креативност, широк размах на фантазията на участниците при представянето на духовни и материални продукти.

Кметът на Ардино посрещна гости от побратимената община Нилюфер и Сдружението на Ардинци в Бурса

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан посрещна делегация от побратимената турска община Нилюфер, водена от кмета Тургай Ердем, както и представители на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса, начело с председателя им Юксел Юрсевер.

Мевлид за здраве и берекет събра над 1000 души в „Карапънар“

След 2-годишно прекъсване поради епидемията от коранавирус, традиционният мевлид за здраве и берекет, отново събра над 1 000 души в местността „Карапънар” край ардинското село Правдолюб.

Турнир по табла за празника на Ардино

Турнира по спортна табла бе организиран в рамките на първото издание на Дните на Ардино. Състезателите премериха сили в кафене „Зико” в продължение на повече от 7 часа.

Кметът на Ардино връчи плакет на Арда Колджулар

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан, връчи на заместник-кмета на побратимената турска община Къркларели Арда Колджулар плакет, който съдържа различни послания, като мир, приятелство, любов, надежда, толерантност, свобода, благоденствие, вяра, истина.

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/