A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниДните на Ардино от 5 до 11 август ще бъдат отбелязани с богата програма

От 5 до 11 август в Ардино ще се проведе четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“ под мотото „Ръка за ръка за Ардино“. Проявата се организира под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

Кметът на Богатино благодари на екипа на пожарната и община Ардино за бързата реакция

От името на местните жители и от свое име кметът на ардинското село Богатино Юзджан Махмуд изказва  своите сърдечни благодарност към екипа на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Ардино и на община Ардино за бързата реакция при потушаването на пожара, възникнал на 18 юли в землището на селото и успешно овладян.

Молитва за дъжд отправиха от Търносливка

Молитва за дъжд отправиха мюсюлманите по време на традиционния мевлид за здраве и берекет в местността „Карамиерянъ” край ардинското село Търносливка. На религиозното събитие присъстваха стотици души от околните населени места Ахрянско, Родопско и изселници от Турция.

Мевлид за здраве и берекет се проведе в Дедино

Мевлид за здраве и берекет се проведе в ардинското село Дедино. Духовници, водени от имамите на Горно Прахово и Долно Прахово Мехмед Мюмюн и Нуриттин Ибрям четоха Айети от Корана и Мевлид-и Шериф.

МРРБ отличи община Ардино с грамота за иновации и добро управление на местно ниво

Община Ардино бе удостоена с грамота за участие в Пилотна схема за подкрепа на малки проекти в селектирани общини за насърчаване на развитието и иновациите за постигане на добро демократично управление чрез подбор на проектни предложения през 2024 г., финансирана от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и за принос за развитието на доброто демократично управление на местно ниво на Община Ардино.

Менторска програма по проект „Socially agile” за стартиране на собствен бизнес

На 26 юли (петък) от 10.00 часа в заседателната зала на община Ардино ще се проведе менторска програма за стартиране на собствен бизнес. Обучението е по проект „Socially agile” и е финансирано от ЕС.

Ахмет Хафъзоглу видя родната си къща в Любино след 54 години

67-годишният Ахмет Хафъзоглу от Бурса посети родната си къща в ардинското село Любино след 54 години. Заедно с него бе и съпругата му Себахат Хафъзофлу, с корени от кърджалийското село Невестино.

Футболистите на „Юнак Ардино“ с нови екипи за тренировка и топки

ФК „Юнак Ардино” получи нови тренировъчни екипи, които ще използват по време на подготовката си за предстоящия сезон. Това съобщиха от футболния клуб. В допълнение към новите екипи отборът се сдоби и с нови топки клас „Quality Pro“.

В Ардино организират международен турнир по тенис на маса в памет на Дургут Адемов – Джофи

От 25 до 28 юли в Ардино под патронажа на кмета на общината инж. Изет Шабан ще се проведе 16-я международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 13 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов – Джофи. Очаква се в надпреварата да участват отбори от Турция, Гърция, Македония, както и от водещи клубове в България.  

Превенция и реагиране при горски пожар

Служители от РДПБЗН - Кърджали проведоха обучение на служители от Общинска администрация - Ардино на тема „Превенция и реагиране при горски пожар“

Мевлид за здраве и берекет в Китница

Стотици души от ардинското село Китница, околните населени места Русалско, Боровица, Любино, Сухово, Рибарци и изселници от Турция участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет. Религиозното събитие започна в местната джамия с четене на айети от Свещенния Коран-и Керим и Мевлиди Шериф от местни духовници, водени от районният мюфтия Басри Еминефенди и имамина на медресето в Долно Прахово Нуритдин Ибрям.

Стотици се събраха на мевлид на връх „Алада“ въпреки юлските горещини

Въпреки юлските горещини, за поредна година стотици души от ардинските села Гърбище, Теменуга, Синчец, Срънско и неделинските Гърнати и Бурево и изселници от Турция участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет, който се проведе на поляните в местността „Студената вода“ на връх „Алада”.

Мевлид за здраве и берекет се проведе в Теменуга

Мевлид за здраве и берекет се проведе в ардинското село Теменуга. Духовници, водени от имамина на Бял извор Арслан Хайрула четоха айети от Корана и се помолиха за здраве и берекет. Присъстващите бяха нагостени с 6 казана пилаф, приготвен от дългогодишния майстор-готвач Супхи Исмаил от Ардино. Тази година разходите за мевлида са поети от синовете и дъщерите на покойния изселник от Теменуга в Бурса Исмаил Идриз.

Кметът на Ардино Изет Шабан поздрави хаджи Бекир по повод 90-годишния му юбилей

Уважаваният от всички ардинчани хаджи Бекир Халил празнува своя 90-ти юбилеен рожден ден. По този повод той получи поздравителен адрес и подаръци лично от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

ПОСЛАНИЕ по повод 29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата

   „Отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни, който подчертава темата като глобален здравен проблем, съществен елемент на общественото благосъстояние и стремеж към намаляване смъртността и тежките наранявания при пътни инциденти.

Кметът на Ардино Изет Шабан с поздравителен адрес по случай 5 юли - Професионалния празник на служителите на МВР

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати поздравителен адрес до служителите на Министерството на вътрешните работи по повод професионалния им празник – 5 юли.

Медал за Бурчин

Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК участва в петия онлайн конкурс "Приказният свят на природата", организиран от Сдружение Дунавско сияние в град Русе. Рисунката на Бурчин Касаб, 15 г., беше сред класираните.

БЧК-Ардино благодари на кмета Изет Шабан за оказаната помощ при предоставянето на хранителни пакети за нуждите на хората

Председателят на Общинската организация на Български Червен кръст БЧК) към община Ардино Бахар Реджебов изказва искрената си благодарност към кмета на общината инж. Изет Шабан и към кметовете на населените места за оказаното съдействие при раздаването на пакетите с хигиенни и хранителни продукти по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ 2021 – 2027 г. за нуждите на социално уязвимите хора.

Русалско трескаво се готви за традиционния мевлид на 28 юли

„В момента тече подготовка за традиционния мевлид за здраве и берекет, който ще проведе на 28 юли (неделя) от 10.00 ч. в местността „Яйла”. Със съдействието на община Ардино в лицето на кмета Изет Шабан и с финансовата подкрепа на местни жители и изселници от Турция и Западна Европа се изгражда голям дървен навес с маси за нагостяване на присъстващите по време на мевлида.

Изет Шабан проведе редовната си кметска среща

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си месечна работна среща с кметове и кметските наместници на населените места. В нея участваха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков. Тук бе и Зюлфие Ибрямова, директор на Дирекция „Социално подпомагане”. 

Аптеките в Ардино не работеха за кратко в знак на протест

Днес, двете аптеки в град Ардино спряха работа за 2 часа поради участие в протест. Причината за това са предложените промени в начина на отпускане на лекарства по Здравна каса. Фармацевтите не са съгласни с промяната в Наредба 4 да стане без финансова обосновка. С тази промяна не става ясно как ще се обезпечи дейността по изпълнение на рецептите.

Кметът Изет Шабан даде старт на проект за ремонт на пътните участъци за кв. „Пеперудите“ и село Ленище

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан откри строителна площадка за стартиране на проект „Реконструкция и рехабилитация на част от общински път KRZ1037 в землището на град Ардино и общински път KRZ 2007, преминаващ през землището на село Ленище“.

Продължава записването за полумаратона до Дяволския мост и обратно

Продължава записването за спортен полумаратон „Ардино - Дяволски мост - Ардино“ за купата на кмета на Община Ардино. Надпреварата ще се проведе на 10 август (събота) от 09:00 ч. в рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“.

Детският футболен отбор на „Юнак“ с купа и бронзови медали в Златоград

Отборът на ФК „Юнак“ – Ардино по Футбол 7 се класира на трето място в 10-ият юбилеен детски футболен турнир „Champion Of Champions 2024“ (Шампион на шампионите 2024) в Златоград.

Художничка от Бурса пресъздава в картините си пейзажи и битови композиции от родния си ардински край

Вилдан Йозкан от Бурса, с корени от ардинското село Сухово обича да пресъздава в творбите си пейзажи и битови композиции чрез акварел. С особена дълбока почит тя изобразява спомени от родния си край и детството.

Кметът Изет Шабан проведе среща с председателя на Сдружението на ардинци в Бурса

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе среща с председателя на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса Юксел Юртсевер. Обсъдени бяха възможностите за по-нататъшно разширяване на сътрудничеството между община Ардино и Сдружението. Кметът Изет Шабан запозна госта с програмата за предстоящото четвърто издание на „Дните на Ардино 2024“, които ще се проведат от 5 до 11 август.

Заседание на Общинския съвет се проведе в Ардино

Общински съвет - Ардино проведе своето редовно заседание. В дневния ред бяха включени 18 докладни записки. Съветниците одобриха предложението на кмета на общината Изет Шабан за извършване на компенсирани промени между отделните обекти в Програмата за капиталови разходи за 2024 година.

Кметът Изет Шабан инспектира асфалтираната отсечка от Ябълковец до Хромица

Транспортната свързаност на населените места на територията на община Ардино е от съществено значение. Кметът Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям извършиха оглед на новоасфалтирания общински път от Ябълковец до Хромица с дължина от километър и половина.

Злато и сребро за тенисистите на Ардино във финалния етап на ученическите игри

За поредна година една от най-талантливите състезателки по тенис на маса в България Сиделя Мутлу, която учи в СУ „Васил Левски“ в Ардино спечели шампионката титла на България на финалния етап на държавните ученически игри за девойки 8-10 клас! Във финалната среща Сиделя победи с 3:0 Дея Милтанова от Дупница.

Гюнай Карабекиров от Ардино спечели риболовното състезание край Дяволския мост

Поредното издание на традиционния Риболовен фест на река Арда при Дяволския мост събра десетки любители на риболова от 7 до 66-годишна възраст. В състезанието, което се проведе под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан се включиха риболовци от Ардино, Кърджали и Смолян.

Ардинци покориха връх Мусала

Група ентусиасти от Ардино успешно изкачиха най-високия връх на Балканския полуостров – връх Мусала (2925 м.). Екскурзията беше организирана от клуб „Туризъм“ към Туристическия информационен център (ТИЦ) – Ардино.

Зрелостниците от СУ „В. Левски“ в Ардино получиха своите дипломи

Зрелостниците от Випуск 2024 на СУ „Васил Левски“ в Ардино получиха своите дипломи за завършено средно образование. Това стана на тържествена церемония в двора на учебното заведение. Гости на събитието бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, секретарят на общината инж. Кемал Алиев, началникът на отдел „Образование, спорт, култура и младежки дейности“ Бахар Реджебов.

Броени дни остават до крайния срок за регистрация за участие в Риболовния фест на Дяволския мост

Остават три дни до крайния срок за записване за участие в поредното издание на Риболовния фест в местността „Дяволски мост“ на река Арда. Заявки за участие се подават в отдел „Образование, култура, спорт и младежки дейности“ към община Ардино или на телефон: 0886 441 092. Крайният срок за записване е 21 юни (петък). Задължителното условие за участниците е да притежават риболовен билет.

Празнична молитва за Курбан Байрам в Ардино

Стотици мюсюлмани се събраха на празнична молитва в джамията в Ардино за Курбан Байрам. Сред тях бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям,  секретарят на общината инж. Кемал Алиев. Тук бяха още областният председател на ДПС Ресми Мурад и председателят на общинската организация на ДПС Шахин Байрамов.

Традиционно байрамско кафе в Ардино

След байрамската молитва по повод свещения празник на мюсюлманите Курбан Байрам, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, имаминът на джамията Орхан Якуб заедно изпиха традиционното „байрамско кафе“.

Кметът на община Ардино с поздрав по случай Курбан Байрам

Скъпи братя и сестри мюсюлмани, жители на община Ардино, Приемете искрените ми поздравления по случай свещения празник – Курбан Байрам!

Празничен концерт в Ардино по повод Курбан Байрам

Община Ардино и читалище „Родопска искра“ организираха концерт по повод предстоящия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Културното събитие бе открито от кмета на общината инж. Изет Шабан.

Продължава записването за участие в Риболовния фест „Дяволски мост - 2024“

Продължава записването за участие в поредното издание на Риболовния фест в местността „Дяволския мост“ на река Арда. Заявки за участие се подават в отдел „Образование, култура, спорт и младежки дейности“ към община Ардино или на телефон: 0886 441 092. Крайният срок за записване е 21 юни (петък). Задължителното условие за участниците е да притежават риболовен билет.

Кметът на Ардино поздрави тенисистите на СКТМ „Юнак“ Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу за постигнатите успехи

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави за големите успехи на национални и международни турнири талантливите състезателки на СКТМ „Юнак“ Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу, както и техният треньор Бейхан Емин. В срещата участие взеха и зам.-кметовете на общината Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков.

В рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“ община Ардино организира турнир по мини футбол за купата на кмета на община Ардино. Спортната надпревара ще се проведе на 7 и 8 август 2024 година на обновения градски стадион „Юнак“. Очаква се да

В рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“ община Ардино организира турнир по мини футбол за купата на кмета на община Ардино. Спортната надпревара ще се проведе на 7 и 8 август 2024 година на обновения градски стадион „Юнак“. Очаква се да се включат много отбори от областта и страната, които са се доказали през годините.

Отлично представяне на Школата по изобразително изкуство

Отлично представяне на Школата по изобразително изкуство в Областния конкурс за детска рисунка "Родопски багри". Конкурсът се организира за десета поредна година от Община Кърджали, РУО Кърджали, ЦПЛР-ОДК Кърджали и СУ "Вл. Димитров- Майстора", в памет на именития кърджалийски художник Джемал Емурлов- Джими.

БЧК - Ардино започва раздаването на помощи от втория транш

От 12 юни (сряда) Българският червен кръст (БЧК) в Ардино започва поетапно предоставяне на хигиенни и хранителни продукти от втория транш.  Хуманитарната помощ е по Програма „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Това съобщи Бахар Реджебов, председател на Общинския съвет на БЧК-Ардино.

Изет Шабан получи поздравителен адрес за Курбан Байрам от Сдружението на Ардинци в Бурса

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан получи поздравителен адрес от председателя на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса Юксел Юртсевер по повод предстоящия празник на мюсюлманите Курбан Байрам.

Ардинци спечелиха хакатона, организиран по проект „Socially Agile”

В онлайн платформата Zoom се проведе втората част на обучението за млади предприемачи - хакатон, който включваше над 150 участници от шест държави. Събитието, организирано в рамките на проект Socially Agile, предостави на младежите уникална възможност да представят своите иновативни проектни идеи.

Организират празничен концерт в Ардино по случай Курбан Байрам

По случай най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам община Ардино и читалище „Родопска искра“ организират концерт в Ардино на 14 юни (петък) от 17.30 часа.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан благодари на избирателите на ДПС за оказаната подкрепа и доверие

ДПС за пореден път печели убедително в община Ардино изборите за народни представители в Народното събрание и представители в Европейския парламент, които се проведоха на 9 юни. Това сочат резултатите от паралелното преброяване на протоколите.

Цветелина Георгиева от Ардино стана шампион на България при жените

Състезателката на СКТМ „Юнак“ - Ардино Цветелина Георгиева е новият шампион на България при жените за 2024 година. Във финалната среща Цветелина победи състезателката на варненския „Комфорт“ Мария Йовкова с 4:2. През уикенда в Панагюрище се проведе Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за жени и мъже.

С поднасяне на венци и цветя Ардино почете паметта на Христо Ботев

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. По този повод пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на общинската администрация в Ардино бяха поднесени венци и цветя от името на Община Ардино, ДГ „Слънце“, ДГ „Брезичка“, СУ „Васил Левски“, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Ардино, Държавно горско стопанство-Ардино.

В Ардино се проведе учителска спартакиада на СБУ

Работещите в сферата на Образованието от Община Ардино, след няколко годишно прекъсване от пандемичните ограничения, под ръководството на Синдиката на Българските Учители (СБУ) и под егидата на Кмета на Общината инж. Изет Шабан, проведоха поредната Учителска спартакиада в спортните съоръжения на СУ  „В. Левски“.

Кметът Изет Шабан поздрави децата по повод 1 юни

Скъпи деца, Международният ден на детето - 1 юни е най-слънчевият, най-веселият и жизнерадостен празник, защото е посветен на вас – нашите деца! Вие сте нашето бъдеще, нашата надежда и вяра в доброто и красивото. Нека усмивките винаги греят на лицата Ви! Пожелавам Ви сбъднати мечти, щастливо и безгрижно детство!

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/